Nationalteatern ger sig ut på turné

ANNONS
|

Folkkära Nationalteatern ger sig återigen ut på turné.

- En ovanlig sådan. Vi spelar på konserthus med en sittande publik. Showen kommer vara uppdelad i två set med en paus. Normalt sett brukar vi inte spela så här. Det brukar vara kortare, mer intensiva konserter då vi bombarderar publiken med det bästa. Nu blir det istället en hel drös med låtar eftersom vi har mer tid på oss, berättar bandets frontfigur Ulf Dageby.

Det som från början var tänkt att bli en kortare repa med tretton vinterkonserter och start i Borås på fredag, har nu utökats med fler datum längre fram i sommar. Efter en paus under våren, väcks turnén till liv igen efter midsommar. Omstarten sker i hemstaden Göteborg då de gästar Trädgårdsföreningen 27 juni.

ANNONS

- Jag ser fram emot turnén, det ska bli kul. Det var ungefär fyrtio år sedan som jag hade mellansnack, men för en gångs skull kanske det blir lite prat mellan låtarna i all stillsamhet. Vi har också med gästartister för att smycka upp det hela lite, säger han.

Ulf Dageby anslöt sig till Nationalteatern 1971 och ligger bakom många av gruppens stora hits, exempelvis Livet är en fest. Han har också gjort en del soloprojekt. Under 2013 medverkade Dageby i tv-programmet Så mycket bättre.

- Jag tror inte att min medverkan har påverkat så mycket. Det är ett program med stor genomslagskraft som kanske har gjort några fler personer nyfikna på vår musik, men vi har alltid haft fullt på våra spelningar även innan programmet, konstaterar Dageby utan ett uns av kaxighet i rösten.

När GP frågar vad han själv tror är förklaringen till den långa karriären, svarar han:

- Vi har gjort så mycket, både pjäser och musik. Det kommer hela tiden nya generationer som upptäcker vår låtskatt av luriga, fräcka, hårda och vackra sånger.

ANNONS