Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Natalie, 25, fick inte komma in på Bråvalla

Natalie Kinnunen, 25, stoppades i entrén till Bråvalla på grund av att hon hade för lite kläder på sig. För att få komma in var hon tvungen att ta på sig en tröja. -Jag förstår inte varför tjejer ska behöva gå runt och svettas när killarna kan gå runt barklädda, säger Natalie.

Det var under lördagen som 25-åriga Natalie Kinnunen från Örebro besökte Bråvallafestivalen och campade ihop med tio universitetskompisar.

Hon berättar att hon lämnade festivalområdet för att packa in grejer i bilen. Men när hon skulle gå tillbaka in genom entrén tog det stopp.

- Vakten sa att jag hade för lite kläder på mig. Att det inte var accepterat att gå runt så.

Natalie berättar att hon hade tagit av sig tröjan för att hon var varm och svettig efter att ha burit packning till bilen och var klädd i bh och kjol. 

- Jag hade inte tänkt tanken att jag skulle kunna bli stoppad. Det var varmt och många män gick runt i bar överkropp.

Natalie konfronterade personalen om varför män får gå med bar överkropp men kvinnor ska behöva gå omkring och svettas.

- Som svar fick jag "Det är okej för killar men tjejer måste ha på sig en tröja". 

För att Natalie skulle få passera "Security-vakten" och komma in på området igen var hon tvungen att ta på sig mer kläder.

- Jag blev väldigt förvånad.  Man ska inte gå in på individnivå och säga till tjejer att inte ha på sig för lite, samtidigt som killar får gå runt i hur lite kläder de vill. 

Enligt Ulf Boewin som är säkerhetsansvarig på Bråvallafestivalen är det i strid med festivalens policy att Natalie blivit stoppad på grund av hennes klädsel.

- Jag har sett många som gått klädda så på festivalen. Några regler om vad man ska ha på sig finns inte. 

- Allt gå runt helt naken däremot är inte okej, då får man klä på sig. 

Han menar att personen som stoppat Natalie i entrén agerat felaktigt. 

- Det är beklagligt och inget vi vill. Vi lägger oss inte i vad folk har på sig för kläder. Det vi inte accepterar är de personer som går över gränsen och kränker och antastar andra.