Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nano Omar. Bild: Anna Svanberg.

Nano Omar känner sig helt lugn inför finalen

Förhandstippade nykomlingen Nano tycks njuta av varje sekund i rampljuset. Om han vinner har han lovat sina barn att de får springa upp på scenen.

Texten börjar under tv-inslaget

 

GP träffar Nano Omar i hans lilla loge bakom scenen i Friends arena. Han visar glatt upp den nya, skräddarsydda rock i silvergrått som han ska ha i finalen. Det är enda ändringen i bidraget.
– Det gick ju rätt bra sist, så det känns onödigt att ändra, men den nya jackan är jag väldigt nöjd med, säger han.

Enda Mellolåten på P3:s A-lista

Efter genombrottet i den första deltävlingen i Göteborg seglade han upp som favorit till slutvinst. Bland oddsmakarna är det bara Wiktoria som spelas hårdare som vinnare.
Dessutom är Hold on den enda Melodifestivallåt som ligger på P3:s så kallade A-lista. Yoga och styrketräning hjälper honom att behålla lugnet i stormen.
– Jag blir inte stressad, tvärtom. Jag blir bara lugnare. Du är bossen över dina egna tankar.
Hur känner du inför att kanske representera Sverige i Eurovision?
– Det vore ju superkul. Jag har tänkt tanken att få komma ut i Europa och berätta min historia, som jag tror att många kan relatera till. Det skulle vara magiskt.

Fosterhem och fängelse

Berättelsen om den struliga uppväxten, där han som 12-åring hamnade på fosterhem och som 18-åring gjorde sin första vända i fängelse, har han gett i många intervjuer nu.
Tröttnar du inte på att prata om de svåra åren?
– Nej, det är en story som jag tror kan inspirera många och det är något jag vill göra. Det är klart att det tar mycket på krafterna, men jag lär mig mycket också.
– Så länge jag får göra det är jag en vinnare. På så sätt har jag redan vunnit, sen hur det går i finalen kan man inte styra.

Har byggt ny relation med föräldrarna

Hans sambo och fyra barn har varit Nanos stora stöd när han har lyckats vända ett destruktivt liv till att bli nykter och närvarande familjefar.
Därtill har han fyra syskon och mamma och pappa som stöttar honom.
– Vi har byggt upp en ny relation på senare år. Pappa kör taxi och ringer så fort han hör något om mig på radio. Mamma är tyvärr väldigt sjuk och kan inte ta sig hemifrån, men när hon hörde mig på Svensktoppen förra helgen blev hon väldigt stolt.
– Det är så kul att få göra mina föräldrar glada. Det har varit mycket mörkret, det är skönt att de också får känna ljuset nu.