Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nano och Ace Wilder på scen efter att bidragen "Hold on" och "Wild child" gått vidare till finalen.

Nano: "Miljoner känslor på samma gång"

Djungelpop och Södertäljegospel var framgångsreceptet när Melodifestivalens första deltävling avgjordes. Favorittippade Ace Wilder och Nano gick direkt till final

I början av veckan kallades den första deltävlingen svårtippad. Men när lördagskvällen kommit och gått visade det sig att den trots allt hållit sig till det manus som sakta men säkert mejslades ut i takt med att klockan räknade ner.

När pyroteknikröken lagt sig stod Nano och Ace Wilder och jublade högst. De skickas direkt till finalen på Friends arena.

- Det är alla miljoner känslor på en och samma gång. Det är så mycket i huvudet just nu. Jag tänkte att det får gå som det går. Men det här har varit en dröm och ett mål, säger Nano.

Med gospel och jävlar anamma blev Nano och hans kampsång "Hold on" en framgångssaga av det slag som Melodifestivalens publik älskar. Nu har en miljonpublik lagt hans namn och ansikte på minnet, precis som han hoppades på.

"Kände bara kärlek"

Ace Wilder får betraktas som en veteran i sammanhanget. För tredje gången i rad gick hon direkt till final. Med låten "Wild child" – djungelpop i myskläder – ska hon försöka göra det hon ännu inte har lyckats med: att ta hem hela rasket.

Nu har hon fem veckor på sig att finjustera sitt nummer.

- Det var lite småsaker här och där, men "whatever". Det var känslan och energin jag ville åt. Jag kände bara kärlek när jag gick upp på scenen.

"Otroligt nervös"

Boris René syntes dra en djup suck när han väntade på beskedet om vilka som skickas till Andra chansen – en påminnelse om strålkastarljusets inverkan på nerverna.

- Jag erkänner att jag var otroligt nervös. Det finns ingen anledning att spela cool. När jag väl fick reda på att jag gick vidare till Andra chansen var det en otrolig lättnad, säger han.

Boris René får sällskap i Andra chansen av De Vet Du. Youtubeprofilerna fick utstå mycket spott och spe från nöjesskribenterna, men deras publik svek inte.

Enligt De Vet Du var det just Andra chansen som de satsade på eftersom låten kan släppas direkt på det viset.

- Vi hoppades på det här. För oss är Andra chansen en möjlighet att släppa låten till vår publik redan nu. Vi kommer från Youtubevärlden. Där är det så man jobbar, säger gruppmedlemmen Christopher Martland.

För Charlotte Perrelli, Adrijana och Dinah Nah är schlagerfesten däremot över.