Nanne Grönvall släpper humorsingeln "Jättekänd" tillsammans med komikern Per Andersson. I samband med låtsläppet kommer också en musikvideo som understryker låtens drift med kändisskapet. Arkivbild.
Nanne Grönvall släpper humorsingeln "Jättekänd" tillsammans med komikern Per Andersson. I samband med låtsläppet kommer också en musikvideo som understryker låtens drift med kändisskapet. Arkivbild.

Nanne Grönvall tillbaka med ny singel

Senast Nanne Grönvall släppte musik var för fem år sedan. 2016 drabbades artisten av en rejäl utmattning, men nu är hon tillbaka med singeln "Jättekänd" där hon driver med sig själv och kändisskapet.

ANNONS
|

I den nysläppta singeln "Jättekänd" sjunger Nanne om hur känd hon är och om alla låtar hon skrivit. Men barnen som medverkar i låten har ingen aning om vem hon är. Inte heller komikern Per Andersson, som hon har gjort låten med, verkar känna igen Nanne Grönvall och hennes hits.

Hon medger att det är ett sätt att driva med sig själv.

- Det går ju så fort med allt i dag, har du varit med i något aktuellt då är du aktuell. Men det försvinner väldigt snabbt. Det är lite kul att driva med företeelsen som Nannekaraktären gör här, hon inbillar sig att hon är jättekänd.

ANNONS

Okej att vara anonym

Hon liknar den nya singeln med sin tidigare hit "Avundsjuk".

- Jag tycker om att på ett humoristiskt sätt plocka fram sådant som har en allvarlig underton, säger hon.

TT: Påverkas du själv av den företeelsen, att aktualiteten snabbt kan gå över?

- Efter att ha legat väldigt lågt ett tag var jag nog mer förvånad över att jag inte kände panik över tanken att ”tänk om jag blir bortglömd”. Det är skönt att känna att det inte gör något att vara anonym.

Tillsammans med singeln släpps också en musikvideo, där låten blir mer som en teatersketch med Nanne, barnen och Per Andersson i rollerna och driften med kändisskapet än tydligare.

- Videon var väldigt rolig att göra. Låten känns så teatralisk, den känns som en story hela vägen, säger Nanne Grönvall.

ANNONS

Fem års tystnad

Musikmässigt har det varit tyst från Nanne Grönvall i fem år. En anledning är utmattningen som drabbade henne 2016 när kroppen sade ifrån, och med utmattningen försvann lusten till att skriva musik.

- Jag hade jobbat så enormt mycket, till slut tog det slut. Det är så skönt att känna att det är lekfullt och roligt igen. Jag lyssnar på musik nästan hela tiden nu, säger hon.

Nu är hon på väg tillbaka, med försiktiga steg. Och det kan komma mer musik från Nanne Grönvall framöver, kanske redan till jul.

- Det kanske blir en julskiva, en rockig julskiva. Men det är så skönt att inte känna att jag måste något, jag känner mig otroligt privilegierad över att jag får komma tillbaka i den takt jag orkar.

TT

Fakta: Nanne Grönvall

Aktuell med: Humorsingeln ”Jättekänd” med tillhörande musikvideo som hon har gjort tillsammans med komikern Per Andersson.

Melodifestivalen: Debuterade i tävlingen 1986 med bandet Sound Of Music och låten ”Eldorado”. Totalt har Nanne Grönvall varit med i Melodifestivalen tio gånger som artist och låtskrivare. I årets tävling är hon aktuell som en av textförfattarna till Arvingarnas bidrag "I do" som framförs under den fjärde deltävlingen i Lidköping 23 februari.

Karriär: Några av hennes mest kända hits är ”Avundsjuk”, ”Håll om mig” och "Vem som helst". Nanne Grönvall har också medverkat i flera musikaler och shower, däribland musikalen "Snövit". Under våren syns hon i "Annie", som spelas på Nöjesteatern i Malmö och på Lorensbergsteatern i Göteborg från och med mars.

ANNONS