Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Nanne Grönvall avbokar alla jobb: "Har kollapsat totalt"

Nanne Grönvall har avbokat alla sina jobb i över tre månader. Nu går hon själv ut med orsaken på sin blogg där hon skriver att "både kropp, själ och hjärna har kollapsat totalt". Det höga tempot i karriären är en av huvudorsakerna till den folkkära artistens kollaps.

För att undvika spekulationer kring sin frånvaro skrev artisten under tisdagen ett blogginlägg där hon förklarar bakgrunden till alla avbokningar, vilket Expressen var först att skriva om. Nanne Grönvall skriver bland annat att hon redan i sitt vinterprat-program i radio som sändes 2014 pratade om att hon skulle jobba mindre. Trots det har hon nu sedan ett par månader tillbaka drabbats av allvarlig utmattning, men är på väg att börja återhämta sig.

"En fullständig mardröm"

På bloggen nämner hon ett extremt fullbokat arbetstempo som en av huvudorsakerna. Vägen till återhämtning beskriver hon som "en fullständig mardröm". Under 2015 trängdes egna konserter som soloartist med en stor rock & roll-turné tillsammans med Brolle och The Boppers. Vid sidan av musiken har Nanne Grönvall medverkat i Let's Dance, varit programledare för Karlavagnen och Jukeboxen i P4, skådespelat i ett flertal roller i radio och tv, samt gjort intervjuer och fotograferingar. 

Sörjde pappans plötsliga bortgång

På det privata planet tampades Nanne Grönvall under samma period med ett tungt sorgearbete efter att hennes pappa hade gått bort hastigt. Det höga arbetstempot har fortsatt under 2016 då ytterligare en nära familjemedlem gick bort, samtidigt som andra närstående drabbades av allvarliga sjukdomar. Allting tillsammans blev för mycket och kroppen sa till slut ifrån. "Det blev ständiga besök hos läkare med oberäkneliga febertoppar, svåra sömnproblem, hjärtklappning, yrsel, trötthet, blackouter och smärtor i kroppen, främst i bröstet. Läkarna kunde aldrig fastställa vad det var jag hade, så så fort jag lämnat läkarrummet fortsatte jag i mitt galna jobbtempo.", skriver Nanne Grönvall på sin blogg. 

"Som att lära sig gå på nytt"

Sakta men säkert börjar Nanne Grönvall komma tillbaka. Hon har lovat sig själv att lyssna på sin egen kropp varje dag och unna sig själv vila och egentid. När det gäller arbetet fokuserar hon på sina egna julshower och musikalen Snövit, där hon har en av huvudrollerna. Vissa dagar fungerar jättebra medan andra känns tunga. "Det har känts som att lära sig att gå på nytt, för att återhämta mig och fortfarande går jag med stapplande steg genom vissa dagar.", skriver hon på bloggen.

GP har sökt Nanne Grönvall.