Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nanne Grönvall och Let´s dance-partnern Tobias Wallin.

Nanne är nervös inför Let´s dance-premiären

Hon har stått på stora scener i 30 år, men på fredag väntar ett nytt spännande äventyr för Nanne Grönvall. -Det känns som att alla världens fjärilar har byggt bo i min mage, säger hon.

Efter veckor av hård träning är det på fredag dags för nio nya danspar att göra entré i TV4:s underhållningsprogram "Let's dance".

Men för scenrutinerade Nanne Grönvall innebär tävlingen mer än att vinna.

-Jag är 52 bast nu och ända sedan jag var liten och såg filmer med Ginger Rogers har jag velat lära mig att dansa. Det här känns som det perfekta läget, säger hon.

Under våren tävlar hon tillsammans med Tobias Wallin, som i tidigare säsonger har dansat med Anna Brolin och Emma Igelström.

-Han har tvingats ha riktigt tålamod med mig, det gäller allt från att sträcka på fötterna till att träna hållning. För att inte tala om alla steg, säger Nanne Grönvall.

"Skogsmulleskor"

I premiärprogrammet ska paret dansa cha-cha, något som Nanne Grönvall aldrig har vågat sig på förut.

-Det blir väldigt nervöst, men det är skönt att ingen åker ut i första programmet. Nu är det bara att fokusera på vad vi ska göra och tänka bort konkurrensen.

Trots att hon ser sig själv som en nybörjare i danssammanhang är hon väldigt rutinerad när det kommer till programmets scenkläder.

-Jag började skratta när de visade mig skorna jag ska ha på mig. Det här ju "skogsmulleskor" för mig som brukar ha de här på mig, säger hon och visar upp sina vardagsskor med minst tio centimeter höga stilettklackar.

Många sjuka

Under den senaste veckan har en influensavåg drabbat produktionen. Bland annat ligger programledaren Jessica Almenäs sjuk i feber och flera träningar har tvingats ställa in.

-Jag har varit febrig och förkyld. Det är två dagar som har gått bort från träningsschemat, men nu tror jag att det har blivit bättre, säger Nanne Grönvall.

Men det är inte bara på grund av sjukdomar som veckans repetitioner har haft manfall. Ingemar Stenmark valde att prioritera sportlovssemester i Funäsdalen framför att träna in fredagens "moves".

-Men han går ändå garanterat till final. Sedan är det svårt att säga mot vem, men jag tror att Alex Hermansson blir en uppstickare, säger Nanne Grönvall.


FAKTA: Det här dansar deltagarna

Ingemar Stenmark och Cecilia Ehrling dansar slow fox till "Främling" av Orup.

Marie Serneholt och Kristjan Lootus dansar cha-cha till "Ugly heart" av GRL.

Jonas Björkman och Veera Kinnunen dansar samba till "Vart jag än går" av Stiftelsen.

Jenny Strömstedt och Stefano Oradei dansar slow fox "Unconditionally" av Katy Perry.

Jonas Hallberg och Malin Watson dansar cha-cha "All about that bass" av Meghan Trainor.

Nanne Grönvall och Tobias Wallin dansar cha-cha till "You shook me all night long" av ACDC.

Simon Sköld och Maria Zimmerman dansar slow fox till "Sky full of stars" av Coldplay.

Rebecca Stella och Alexander Svanberg dansar samba till "Boom clap" av Charli XCX.

Alexander Hermansson och Jeanette Carlsson dansar samba till "Animals" av Maroon 5.