Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nadja Evelina gör sin tv-debut på Lotta på Liseberg i kväll.

Nadja Evelina var inte beredd på responsen

Nadja Evelina har seglat upp som en av årets mest uppmärksammade nykomlingar, efter singeln Finast utan filter. I kväll tv-debuterar hon på Lotta på Liseberg.

Hur är känslan inför kvällen?

– Jag är lite kameranervös, det är första gången jag är med i tv. Men jag har tittat på några tidigare avsnitt, och publiken har verkat väldigt peppad, så det ska bli kul.

Du kommer att dela scen med Marit Bergman, som du känner sedan innan. Hur då?

– När jag var 17 år var jag med i ett projekt som heter Systrarna i min hemstad Bollnäs, där Marit Bergman var en av två mentorer. Vi var en grupp tjejer som sågs en gång i veckan och fick olika uppgifter, som att skriva låtar om ett visst ämne. Sedan gav vi varandra feedback.

– En gång i månaden träffade vi Marit eller Maria Blom, den andra mentorn, och hade workshops i ljudteknik, artisteri, hur man jobbar i projekt som frilansare och liknande. Efter det var jag i något slags smekmånadsfas med skrivandet och sökte in till en låtskrivarutbildning av bara farten. Inom den gjorde jag sedan praktik hos Marit förra våren.

Din singel Finast utan filter har fått stor spridning, hur kom den låten till?

– Jag skrev den samma vår som jag gjorde praktik hos Marit. Hon jobbade då på sitt album Molnfabriken, vilket inspirerade mig att skriva på svenska. Tidigare hade jag bara skrivit på engelska, men jag älskar det svenska språket och har alltid läst mycket. Det kändes som mycket föll på plats när jag började skriva på svenska.

Vad handlar låten om?

– Låten är en reflektion över vad som är viktigt i relationen till and­ra. Man kan störa sig på att inte få bekräftelse offentligt, men det är ju egentligen inte det som betyder något. Jag utgår alltid från mig själv när jag skriver, och hoppas att den som lyssnar ska känna igen sig. Men jag var inte beredd på att låten skulle få så bra respons, det känns surrealistiskt. Den bara stack iväg.

Du har också spelat in en singel med Göteborgaren Jonas Lundqvist, hur kom det sig?

– Vi är en skivbolagsprodukt faktiskt, våra bolagsrepresentanter delar kontor och bestämde sig för att sammanföra oss. Jag har skrivit låten, men han har lagt till några rader på slutet. Vi spelade in den i hans vardagsrum, på hans födelsedag faktiskt, och han var otroligt lätt att jobba med.

Vad är planen för framtiden?

– Jag släpper en ny singel till hösten. Sedan koncentrerar jag mig på att skriva klart och spela in ett album.