Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Collin Hyde, 45 år, tillsammans Lee Martin, 44 år, från Australien älskar Eurovision.

Nöjda Eurovisionfans i Malmö

Eurovisionveckan puttrar igång i Malmö. Staden är pyntad med fjärilar och i Eurovision Village trängs fans och lediga malmöbor för att få den rätta schlagerkänslan.

På Gustav Adolfs torg i centrala stan har Eurovision Village byggts upp, en samlingsplats dit alla som vill kan ta sig för att lyssna på schlagerlåtar, kolla på dansuppträdanden, delta i frågesporter och få sitt ansikte målat med symbolen för årets tävling, en fjäril.

Peter Dijkstra och hans tvillingbror Gerhard minglar runt på torget. De har rest från Holland och det här är deras sjätte Eurovisionresa. Hittills är de väldigt nöjda.

-Jämfört med förra årets tävling i Baku i Azerbajdjzan känns Malmö mer jordnära. Då var det mer "Azerbajdjzan är underbart", här handlar mer om fansen. Malmö ser verkligen till att Eurovision lever i själva staden, säger han och får medhåll av sin bror. -Det är fantastiskt. Det händer mycket grejer och artisterna är väldigt tillgängliga. Vi träffade Robin i går och han är väldigt trevlig.

Collin Hyde sitter i solen och njuter av en öl tillsammans med Lee Martin. De har rest hela vägen från Australien för att för elfte och tolfte gången njuta av tävlingen på plats.

-Hela staden verkar ha ansträngt sig för det här, det är bra. Det är den största Eurovision Village jag har sett, säger han och fortsätter: -Det är som en stort sportarrangemang, fast med paljetter och smink.

Lee Martin fyller i:

-Folk är väldigt vänliga. Det är mycket nonsens men det är väldigt roligt.

En bit bort står Sergei Green och Aleh Palubentsau från Vitryssland och viftar med landets flagga.

-Det är jättebra, det här är min första Eurovision. Jag är väldigt glad, Malmö är en jättefin stad och jag älskar Sverige, säger Sergei Green.