Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Nästa säsong av Game of Thrones blir superkort

När Game of Thrones återvänder i juli får fansen passa på att njuta mer än vanligt. Festen blir nämligen kortvarig.

Succéserien Game of Thrones får säsongspremiär den 16 juli i år – ett par månader senare än ordinarie månad vilket brukar vara i april. Men vintern som kommer ser ut att blåsa förbi snabbt. Säsongen, den sjunde i ordningen, blir nämligen bra mycket kortare än tidigare – sju avsnitt lång, skriver Huffington Post. Vanligtvis är en säsong av Game of Thrones 10 avsnitt.

Ed Sheeran gästspelar

Nyheten släpptes under en paneldiskussion i söndags där serieskaparna David Benioff och D.B. Weiss medverkade. De avslöjade även att den åttonde, och sista, enbart kommer att bestå av sex avsnitt. Klart är även att brittiska stjärnan Ed Sheeran kommer att gästspela i säsongen, men i vilken form framkommer inte.

Fått blandad kritik genom åren

Game of Thrones följer en rad stora familjer och deras konflikter i den fiktiva världen Westeros. Den är baserad på romanserien "A Song of Ice And Fire" (En sång om is och eld) och är skriven av George R.R. Martin. Serien har både fått ris och ros för dess drama och våghalsighet där HBO sällan tvekat från att visa upp naket, våld och sexuella övergrepp.

Första säsongen av serien hade premiär i april 2011 och har blivit en succé världen över, inte minst i Sverige där HBO Nordic sänder avsnitten dagen efter dess amerikanska premiär.

Fortfarande oklart när nästa bok kommer

När nästa bok i romanserien kommer är dock fortfarande oklart – George R.R. Martin har nämligen skrivit på den sedan släppet av femte delen "A Dance with Dragons" och har inte visat några tecken på att vara nära slutförandet. När den väl är släppt återstår endast en kvar och sagan om is och eld, som debuterade i bokform 1996, når sitt slut.