Billie the vision and the dancers spelar på Riverside Boxing club.
Billie the vision and the dancers spelar på Riverside Boxing club.

Musiken tar plats i Andra Avenyn

ANNONS
|

Greppet är nytt i Sverige, men vanligt i amerikanska serier. Att låta musiken spelar en större roll i handlingen. Redan existerande låtar, nya eller gamla, som inte är specialskrivna för serien men som används för att sätta en viss ton. Det kan handla om stämningsmusik i bakgrunden eller rent av livemusik som integreras i handlingen.

- Det kostar vanligtvis mycket pengar, men SVT har ett bra avtal med STIM som gör att vi kan använda mycket, säger Patrik Svensson, musikansvarig för Andra avenyn.

Han har tittar mycket på amerikanska serier och filmer som använder musiken på ett annat sätt än vad som är vanligt i Svenska produktioner.

ANNONS

- Det senaste exemplet är ju O.C, där de även pratade mycket om musiken som spelades. Lite åt det hållet är det vi tänker. Det viktigaste är att det bygger på karaktärens musiksmak så vi försöker få in allt från evergreens som Dylan, klassiskt och visor, 70-talshårdrock och modernare musik.

I tv-serien kommer en boxningsklubb som en gång i månaden förvandlas till rockklubb spela en viktig roll. Där arrangerar några tjejer konserter med lite mindre etablerade band, som alltså existerar på riktigt.

- Jag ser det som att det är en liten klubb på Hisingen. Det ska vara troligt att de hittat bandet, men samtidigt inte vara för stort.

Patrik Svensson håller ögonen ständigt öppna för band som är på gång. Han har funderat på flera göteborgsband och tycker bara det är kul om folk anmäler intresse. Minimumkravet är dock att man har en bra inspelning. Första band ut är Billie the vision and the dancers från Bräkne-Hoby. De är redan etablerade i indiekretsar, då de har släppt tre skivor med egna medel och mottagit mycket goda recensioner.

- Det var han musikansvarige, Patrik, som fick höra oss på någon samlingsskiva, och sen har han varit på några spelningar. Det känns mycket bra, och som ett bra forum för oss, säger Lars Lindquist, sångare och låtskrivare.

ANNONS

Andra avenyn har premiär 23 september och relativt kort därefter lirar Billie the vision and the dancers på Riverside boxing club.

ANNONS