Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Emmi Christensson ska uppträda i "Allsång på Skansen" för första gången i sommar. Bild: Christine Olsson, TT

Musikalstjärnan gör allsångsdebut: "Nervöst"

Linnea Henriksson besöker "Allsång på Skansen" för tredje gången och Emmi Christensson gör debut. Inför SVT-programmet berättar de om sina planer.

Artisten Linnea Henriksson har varit med i SVT:s "Allsång på Skansen" två gånger tidigare. På tisdag blir det tredje gången gillt. Hon berättar att det var en självklarhet att tacka ja när hon blev tillfrågad.

- Jag är generellt väldigt svag för ”alla får vara med, alla är bäst”-stämningen. Det här programmet har ju den grejen, att många kommer hit till Skansen, sjunger med, och att man kan vara med hemifrån. Jag tycker det är mysigt, säger hon.

Hon vill inte avslöja vilken allsång hon valt, men det kommer att bli en med "lite fart och fläkt". Även när det kommer till vilka egna låtar hon ska spela är hon hemlighetsfull.

- Jag tror inte jag ska avslöja för mycket men om man har koll på att jag släppt musik nyligen kanske man kan få en liten ledtråd där, säger hon.

Ute på turné

Förutom "Allsång på Skansen" är Linnea Henriksson ute på turné fram till september. Senare i år kommer ett nytt album.

- Jag lever livet nu, jag älskar verkligen att spela med mitt band och träffa publiken. Man har suttit väldigt mycket i sin hemliga lilla källare senaste tiden. Det är drömmen, faktiskt, säger hon.

Musikalartisten Emmi Christensson medverkar i "Allsång på Skansen" för allra första gången på tisdagen.

- Det är sommarkänsla för mig, "Allsång på Skansen". Jag har aldrig varit här, aldrig varit och kollat på programmet eller stått på scenen här. Så det är debut. Men jag har tittat på programmet hemma i tv-soffan, säger hon.

TT: Vad har du för förväntningar?

- Mina förväntningar är att det kommer vara en riktigt härlig och rolig dag, det kommer nog att bli nervöst. Det är direktsänd tv. Det kommer att bli pirrigt, men det ska bli superkul.

"Ett superkul år"

Den senaste tiden har Emmi Christensson haft fullt upp med "Fantomen på operan"-musikalen i Stockholm.

- Det var ett superkul år. Det har varit en dröm för mig att göra den rollen hemma i Sverige. Det var verkligen en "dream come true". Men det är hårt jobb, vi spelade sex föreställningar varje vecka. Det är en stor roll, man vill hålla sig frisk och alltid prestera på topp. Jag var rätt trött när det var över, men det var roligt, säger hon.

Senare i sommar väntar en efterlängtad semester.

- Jag har inte riktigt hunnit vila ut än, men jag ska ha några veckor nu i sommar då jag bara tar det lugnt, så det ska bli skönt, säger Emmi Christensson.

"Allsång på Skansen" sänds i SVT 1 på tisdag klockan 20.00.