Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Många kände sig lockade att lyssna på Balettakademiens uppsättning av West side story på Götaplatsen i går kväll.

Musikal lockade storpublik

West side story på Götaplatsen. Med elever från Balettakademien och krisdrabbade Göteborg wind orchestra. Kan det vara nåt? - Ja absolut! Det är världens bästa musikal, säger Alexander Hanson, chefdirigent och konstnärlig ledare för GWO.
Det var han inte ensam om att tycka. Närmare 1 500 människor stod, satt eller halvlåg på Götaplatsen i går kväll för att ta del av Balettakademiens uppsättning av New York-musikalen West side story.
Och det är inte första gången Balettakademien i Göteborg gör sin egen tolkning av Leonard Bernsteins och Stephen Sondheims 50-åriga musikal. För två år sedan omarbetade Balettakademiens musikalklass Romeo och Julia-manuset i West side story och bakade in bötning, mobilmobbning och tjejer som gängledare för att bättre skildra 2006.
På Götaplatsen i går bjöds ännu en omskriven och ny konsertversion av musikalen. Med 30 sång- och danselever, och några före detta elever från Balettakademien och 27 musiker från den ekonomiskt hårt ansatta militärmusikorkestern Göteborg wind orchestra blev det riktigt trångt på den stora scenen.
Det vitklädda men olyckliga kärleksparet Tony och Maria spelades av musikalstjärnorna Niklas Andersson, som gjort huvudroller i Miss Saigon, Les Misérables och The Phantom of the opera i West End i London, och Thérèse Andersson, som bland annat spelat Eliza i Göteborgsoperans uppsättning av My fair lady och nu senast tävlade i Melodifestivalen.
Dessutom medverkade Malena Laszlo (Cabaret, Jesus Christ Superstar, Grease, mm) i en bärande roll som Marias reflekterande vän Anita.
En bit bort från scen och rakt bakom Poseidon stod Tommy Eliasson från Kungshamn och njöt i kvällsvärmen.
- De sjunger jättefint och jag ser perfekt härifrån. Tur att Poseidon är så hjulbent, ha ha ...

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.