Zara Larsson berättar om sin stökiga tonårstid i ny dokumentär

Hon höll på att köra ihjäl sig och drev folk omkring sig till vansinne med sin rebelliska stil och vilja av stål. I en ny dokumentär berättar Zara Larsson om hur karriären började.

ANNONS
|

I senaste avsnittet av P3 Musikdokumentär berättar Zara Larsson och hennes familj om de stökiga första åren i hennes karriär.

Bland annat avslöjar den svenska stjärnans lillasyster Hanna Larsson att hon var nära att köra ihjäl sig när hon som tonåring utan körkort fick en sponsrad mopedbil och körde in i en tunnel i centrala Stockholm - mot mötande trafik.

Lillasystern: Många galna nätter

Zara Larsson orsakade en trafikolycka och polisen tillkallades, enligt lillasystern, som också berättar att det var väldigt mycket som hände runt hennes impulsiva och viljestarka syster.

– Det var många galna nätter, så mycket kan jag säga. Så är det väl med storasystrar, men jag tror att hon har varit lite extra galen, säger Hanna Larsson i dokumentären.

ANNONS

LÄS MER: Stjärnan räddade Zara Larssons gig

Zara Larsson själv håller med om att hon var stökig.

– Jag har varit tursam, eftersom jag fortfarande lever, säger hon i programmet.

Även hennes föräldrar är med och berättar att det inte var de som pushade henne att vara med i talangjakter - det var hon som släpade med dem.

Höll på att få sparken från musikal - som nioåring

Pappa Anders Larsson säger att han har uppfostrat sina döttrar att säga vad de tycker, men medger att för hans äldsta dotter blev det väldigt mycket av den varan, som när hon nio år gammal fick en roll i musikalen Sound of music i Stockholm.

– Jag vet inte hur nära sparken det var, men hon var väl inte helt lätthanterlig. Varje gång någon sa "du får inte gå dit" eller "gör inte det där" så var Zara tvungen att prova det, säger han i programmet.

LÄS MER: Zara Larsson startar ny podd

Som elvaåring vann Zara Larsson den första säsongen av svenska Talang och hon trodde själv att hon skulle bli stjärna över en natt. Besvikelsen var påtaglig när det inte hände så mycket.

"Tänkte att min karriär var över"

– Jag trodde när jag vann Talang att det skulle regna kontrakt över mig och att jag skulle bli nästa Miley Cyrus. Jag blev stressad och tänkte att min karriär var över nu ... när jag var 10, säger hon till P3 Musikdokumentär.

ANNONS

Några år senare tog karriären fart, bland annat med hjälp av Laila Bagge, som tog med sig Zara Larsson till USA för att träffa branschfolk.

Idag är Zara en världsartist, med miljontals fans och streamningar världen över. På Facebook har hon delat dokumentären och verkar nöjd med resultatet.

"Nu finns P3 Musikdokumentär om mig och min karriär så här långt äntligen ute! Tack till alla ni som stöttat sedan start och som fortfarande lyssnar! Ni hittar avsnittet där poddar finns! In och lyssna" skriver hon.

ANNONS