Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Warpaint. Bild: Charles Sykes
Warpaint. Bild: Charles Sykes

Warpaint bokade till nya GBG-festivalen

Fans av mjuk och melankolisk indiepop får ytterligare en anledning att besöka Trädgårdsföreningen i sommar. Då kommer amerikanska Warpaint till nya festivalen Garden.

Av namnet kunde man tro att det rör sig om Manowars vresigare kusiner från den baltiska powermetal-scenen – men icke. Såvida du inte lider av svår pollenallergi, lär Warpaints konsert på den nya Göteborgsfestivalen Garden tvärtom bli en rakt igenom fridfull och atmosfärisk upplevelse.

Kanske också en uppvisning i lite schysst gitarrlir. Så sent som 2017 utsågs nämligen sångerskan/gitarristen Emily Kokal och medgrundaren Theresa Wayman till världens just nu bästa gitarrister inom den alternativa musiken, detta i en omröstning bland Music Radars och Total Guitars läsare.

– Har du inte haft chansen att se dem tidigare så kommer du att bli helt överrumplad. Warpaint är verkligen ett fantastiskt liveband, säger Kajsa Apelqvist, presschef på FKP Scorpio Sverige som arrangerar festivalen, i ett pressmeddelande.

Var förband åt Depeche Mode

Den amerikanska kvartetten, känd för sin lite sömniga och molltonade drömpop, albumdebuterade 2010 och jämfördes då med artister som The Cure och Cocteau Twins. Därefter har det varit glest mellan skivsläppen. Den senaste skivan Head's up kom 2016, och blev då karriärens tredje fullängdare i ordningen.

LÄS MER: Göteborgs nya musikfestival: The National dragplåster

Live har det hänt desto mer. I fjol var Warpaint förband åt Depeche Mode under ett antal speldatum på deras så kallade Global spirit tour. Efter Sverigebesöket ska tjejerna följa med Harry Styles på Asienturné.

Gör The National och Future Islands sällskap

Garden är en endagsfestival som äger rum i Trädgårdsföreningen på nationaldagen 6 juni. Inspirationen kommer från bland annat brittiska British summer time i Hyde Park, berättade bokaren Rickard Nilsson för GP tidigare i år, och tillade:

– Garden ska vara mer än bara en konsertdag. Det ska vara en musikfest, där du som gäst kommer till ett dukat bord och bara kan njuta. I år blev det fokus på indierock, men Garden som koncept ska vara dynamiskt och kan anta många skepnader.

Sedan tidigare är The National, Future Islands, Cigarettes after sex och svenska Good Harvest bokade till festivalen.

LÄS MER: GP recenserar Warpaints självbetitlade skiva

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.