Victor Leksell till Liseberg i sommar – gör sin första spelning på Stora scenen

I sommar gör Göteborgsmusikern Victor Leksell sin första stora turné. Och självklart blir det stopp hemmavid. Artisten spelar för första gången på Lisebergs stora scen i augusti.

ANNONS
|

Artisten Victor Leksell ger sig i sommar ut på turné. Hans låtar har hyllats och ”Svag” från 2020 blev den mest streamade låten på ett nordiskt språk någonsin. Fortfarande syns den på Spotifys topp 50-lista över de mest spelade låtarna i Sverige.

Turnén som planeras att ta fart i sommar blir den första i sitt slag för den 24-årige artisten som slog igenom under pandemin och därför inte kunnat framträda live i någon större utsträckning. Till sin hemstad Göteborg kommer alltså Victor Leksell i augusti och intar då Stora scenen på Liseberg.

– Det är alltid extra roligt att få se en Göteborgsartist på Stora Scenen för första gången, säger Per Alexanderson, artistbokare på Liseberg i ett pressmeddelande.

ANNONS

LÄS MER:Succé-duon bakom Victor Leksell debuterar som Lilla London

LÄS MER:Victor Leksell om vännen Einár: ”Det skulle inte sluta så här”

Leksells första gång på Lisebergscenen

Victor Leksell har tidigare aldrig spelat på just Lisebergs stora scen och sommarens konsert blir alltså en premiär.

Det var 2020 som Leksells debutalbum ”Fånga mig när jag faller” släpptes. Året därpå vann han en Grammis för Årets album. Han har även hörts på Miriam Bryants singel ”Tystnar i luren” som toppade listorna i många veckor.

Sommaren 2021 släppte Leksell låten ”Eld & lågor” som blev ledmotiv till ”Vinterviken”, en film som visas på Netflix.

Victor Leksell spelar på Liseberg 18 augusti.

LÄS MER:Bryant och Leksell bäst på Svensktoppen

LÄS MER:Skivrecension: Newkid - ”Vi”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS