Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Avicii vid sin sista spelning i Sverige 2016, på Tallriken i Pildammsparken. Bild: Björn Lindgren/TT
Avicii vid sin sista spelning i Sverige 2016, på Tallriken i Pildammsparken. Bild: Björn Lindgren/TT

Uppgifter: Skiva med Aviciis musik släpps i år

Tim "Avicii" Bergling lämnade efter sig flera hundra färdiga låtar. Enligt uppgifter till Aftonbladet kommer en ny skiva att släppas senare i år.

Det har tidigare berättats att Avicii arbetade med en ny skiva vid tiden för sin död, en skiva som ska ha varit i det närmaste klar när den svenska stjärnan gick bort den 20 april i år. Han blev 28 år.

LÄS MER: Avicii gjorde dj:n till rockstjärna

200 osläppta låtar

Enligt Aftonbladet har Berglings familj nu haft möten med skivbolaget och dess samarbetspartners och kommit överens om att en skiva med tidigare outgiven musik ska komma senare i år.

Tidningen skriver också att det ska finnas över 200 låtar att gå igenom och det återstår att ta beslut om vem eller vilka som ska producera.

I en intervju med tidningen Variety strax efter stjärnans bortgång berättade skivbolagschefen Neil Jacobs på Geffen Records om arbetet med den skiva som var tänkt att släppas i år.

LÄS MER: Vi måste bli mer öppna med vår trasighet

"Han var så inspirerad"

– Vi jobbade på det och det var hans bästa musik på åratal, ärligt talat. Han var så inspirerad, sade Neil Jacobson till Variety.

Nu har alltså familjen och skivbolaget i samråd kommit överens om att släppa ny musik med Avicii redan i år, enligt Aftonbladet.

Tim "Avicii" Bergling hade inte turnerad sedan 2016, på grund av sina allt större hälsoproblem, något som beskrivs nära i dokumentären Avicii: True stories av Levan Tsikurishvili.

Den 20 april i år hittades han död i Oman där han var på resa med vänner. Hans familj gick senare ut och bekräftade att han hade tagit sitt liv.

LÄS MER: Aviciis föräldrar tackar sonens fans i öppet brev

LÄS MER: Tim "Avicii" Bergling tog sitt eget liv

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.