Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

U2 skippar Sverige på sin Joshua Tree-turné

I sommar ger sig U2 ut på en stor turné för att fira albumet The Joshue Trees 30-årsjubileum. Men irländarna skippar Sverige.

I mars är det 30 år sedan U2 släppte sitt album The Joshua Tree. Det uppmärksammas med en stor turné där bandet under varje konsert kommer att framföra hela det legendariska albumet med låtar som Where the streets have no name, With or without you och I still haven't found what I'm looking for.

– För att fira albumet, och för att låtarna känns så relevanta och aktuella, har vi bestämt oss för att göra de här konserterna, det känns rätt. Vi ser fram mot det, säger The Edge i en kommentar.

Turnén inleds i Vancouver den 12 maj och drar igenom Kanada och USA, innan irländarna flyttar över Atlanten. Den 8 juli startar Europadelen av turnén i London och avslutas en knapp månad senare i Bryssel den 1 augusti. Då har U2 gjort stopp i Berlin, Rom, Barcelona, Dublin, Paris och Amsterdam. Dock tycks det inte bli några konserter varken i Sverige, Norge eller Danmark.

- Jag lyssnade nyligen igenom The Joshua Tree för första gången på nästan 30 år. Det är nästan som en opera. Många känslor som känns märkligt aktuella, kärlek, död, krossade drömmar, polarisering ... Jag har sjungit några av de här sångerna en hel del, men aldrig allihop, säger Bono i en kommentar.

Noel Gallagher’s High Flying Birds följer med som förband i Europa, medan Mumford & Sons, The Lumineers och One Republic värmer upp U2-publiken i Nordamerika.

 

Biljetterna släpps på måndag 16 januari.

 

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.