Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Spaniens försvarare Sergio Ramos tar ton i "La roja baila". Arkivbild.

Tysklands EM-låt spelas mest

Sveriges "Mitt team" är en av de mest spelade EM-låtarna på Spotify, men Tysklands "Jeder für Jeden" leder med över två miljoner strömningar.

Det är inte bara på fotbollsplanen som Europas länder kämpar om förstaplatsen, kampen pågår även i musikens värld. Av de 24 tävlande lagen har 17 länder en officiell eller inofficiell låt som manar på landslaget.

Tysklands inofficiella "Jeder für Jeden" leder, följd av Sverige och "Mitt team" som har runt 1,5 miljoner strömningar. Spaniens EM-låt "La roja baila", med sång från försvararen Sergio Ramos, ligger på tredje plats med över 600 000 strömningar.

Men allra mest spelad är föga oväntat den officiella EM-låten, David Guettas och Zara Larssons "This one's for you", som närmar sig 55 miljoner strömningar.

Frankrikes låtval oroar

När det blev klart att en Kiss-cover på engelska skulle bli den officiella sången för Frankrike uttryckte den franske politikern Andre Vallini sin oro för att man övergav det franska språket.

Sett till poängställningen i mästerskapet går det bra för Frankrike med sju poäng, men antalet strömningar av Skip the Uses "I was made for loving you (my team)" visar inte lika gott resultat. Än så länge har låten drygt 64 000 strömningar.

Kultband gör Wales-låtar

Wales är med i ett fotbollsmästerskap för första gången sedan 1958 och det är Manic Street Preachers som står för den officiella låten "Together stronger (c’mon Wales)" som har runt 190 000 strömningar.

Ett annat välkänt walesiskt band, Super Furry Animals, har gjort den inofficiella "Bing Bong", som har mer spelningar än de flesta EM-låtarna med sina 66 000.

Shaun Ryder sjunger för England

1996 var England värdland för EM och då kom den numera klassiska fotbollslåten "Three lions". Lagom till årets fotbolls-EM släppte bandet Four Lions, med Happy Mondays-sångaren Shaun Ryder i spetsen, en inofficiell låt med titeln "We are England".

I den möts fotbollstutor, skrålande refränger och åttiotalsklingande klubbmusik, men än så länge har låten under 4 000 lyssningar på Spotify.