Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: Amanda Elsa Larsson och Thomas Johansson

Två jazzpriser till göteborgare

Två av priserna som delades ut på P2 Jazzkatten på tisdagskvällen gick till göteborgare.

För Årets kompositör, Malin Wättring, blev det tredje gången gillt. 2015 var hon nominerad till årets nykomling i samband med att hennes debutalbum Glöd släpptes, förra året var hon en av kandidaterna till priset för årets kompositör och i år blev det hon som tog hem priset.

Malin Wättring är saxofonist, sångerska och gitarrist och spelar bland annat i egna banden Malin Wättring 4 och Malin Wättring 8.

Årets grupp blev Sisters of Invention. Systrarna Karolina Almgren, saxofon och sång och Malin Almgren, trummor, har två album bakom sig, Om & Om igen och Navigating.

Hederspriset Guldkatten 2017 gick till Jojje Wadenius, Robert Mehmet Ikiz blev årets musiker, Ellen Andersson Quartet vann priset för Årets nykomling. 

Nytt för i år är att publiken har varit med och röstat fram vinnarna i samtliga fem kategorier. Dessutom mottog Mirka Siwek, producent och orkesterchef för Norrbotten Big Band, juryns specialpris för betydande insatser för svenskt jazzliv. 

P2 Jazzkatten har delats ut sedan 1993. P2 Jazzkatten 2017 direktsändes i P2 inför publik på Fasching i Stockholm den 10 oktober kl. 19.03–22.00. Programledare var musikern och sångerskan Miriam Aïda.

P2 Jazzkatten är ett samarbete mellan Sveriges Radio, Fasching och Stockholm Jazz Festival. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.