Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Linnros, Lorentz och Francis har en kväll ihop. Bild: Liseberg

Triss i svensk pop på Liseberg

Oskar Linnros, Maja Francis och Lorentz – på samma kväll. Liseberg goes mini-mini-festival 23 maj.

23 maj får Stora scenen på Liseberg slita för brödfödan. Inte en, inte två, utan tre artister genomför då varsin spelning på den anrika ytan: Maja Francis, Lorentz, och Oskar Linnros.

– Det blir en helkväll med svensk musik när den är som bäst, säger underhållningschefen Per Alexanderson i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Mingel, skvaller och vinnartårar på P3 Guld

Linnros avrundar

Inleder gör Maja Francis, som singeldebuterade 2014 med en electropopcover av Barry Whites låt Just the way you are, och som i år är aktuell med sin nya ep Cry baby (Pt. 1).

Nästa man till rakning blir Lorentz, som därmed får sin Lisebergsdebut. Rapparen gjorde sig ett namn i duon Lorentz & Sakarias, men har nu släppt två album i sitt soloprojekt och alltmer börjat närma sig en popigare ljudbild. Hans senaste skiva, Lycka till, kom förra året.

LÄS MER: Formstarka veteraner släpper nytt

Oskar Linnros avslutar föga överraskande kvällen; en av Sveriges största artister, som egentligen har haft löjlig medvind ända sedan han gjorde entré på topplistorna som ena halvan i rappduon Snook.

Linnros senaste album, Väntar på en ängel (2017), ledde till nomineringar i P3 Guld-kategorierna Årets pop och Årets artist. Det blev också nominerat till en Grammis i kategorin Årets pop.

LÄS MER: Kritikernas egna topplistor

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.