Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Tove Styrke gör exklusiv WoW-konsert

På torsdagen spelar Tove Styrke på Linnéscenen, under Way out West. Med en ny, hyllad singel i ryggen är det en taggad popstjärna som gör sig redo för sina enda spelning på hela sommaren.

Tove Styrke är redo och planerar inte att spara på energin på kvällens konsert.

– Det är lite speciellt. Min förra konsert i Göteborg var också en av mina roligaste någonsin. Jag kommer verkligen att gå all in på det här giget, säger Tove Styrke.

Hyllades av Elton John

Efter singelsläppet i maj har hon fortsatt att arbeta med nytt material som förhoppningsvis kommer att resultera i en ny platta till hösten. Singeln Say my name har fått fin respons, och hyllades bland annat i radio av ingen mindre än Sir Elton John. 

Jämfört med förra albumet Kiddo, från 2015 så beskriver hon det nya soundet som mer nedtonat och avskalat. Till sin hjälp har hon haft producenten Elof Loelv, som bland annat har arbetat med storheter som Rihanna och Katy Perry.

– Vi har fungerat jättebra ihop. Vi har verkligen kunnat nörda ner oss i det här och göra allt från grunden tillsammans, säger Tove Styrke.

Slog igenom tidigt

Tove Styrke är endast 24 år gammal, men har redan hunnit med mycket. Hon slog igenom 2009 när hon deltog i Idol, och skivan som nu är på gång blir hennes tredje i ordningen. 

– Jag har aldrig känt mig stressad över min karriär eller att jag måste hinna med vissa saker. Det kan nog bero mycket på att jag började i så ung ålder, säger hon.

Musiken, säger hon, är inspirerad av hur människor fungerar, både i relationer med andra och i relationen till sig själv. Tove Styrke hämtar idéer från händelser ur sitt och andras liv, och ger det en ny twist i sina låtar.

– Jag kan vrida lite på perspektiven. Man ser på andra personer på ett sätt, men sedan tänker man "tänk om det var omvända roller, hur skulle det vara då", förklarar hon.

"Även den mest opolitiska poplåt kan vara frigörande"

Hon skriver musiken för sin egen skull, och har inget uttalat politiskt budskap. Men hon tycker heller inte att man kan kalla någon musik för opolitisk.

– Ingen konstform är ju helt separerad från världen. Även den mest opolitiska poplåt kan vara frigörande för en människa. För mig är musiken också något att fly till när livet känns trögt, säger Tove Styrke.

Utlovar en färgstark show

På Way out West-konserten utlovas en färgstark show och Tove Styrke tror att det blir både svettigt och fint. Efter spelningen finns dessutom goda chanser att hitta henne någonstans i publikvimlet, då hon planerar att stanna hela festivalen.

– Jag tänkte se så mycket som möjligt. Jag är riktigt pepp på Lana Del Rey och Frank Ocean, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.