Tipsen för WoW i dag

ANNONS
|

Boy & Bear

Jag lyssnade på Boy & Bears cover på Crowded Houses gamla superhit Fall at your feet och minns att jag tänkte "shit, vad bra de sjunger". Eftersom varken Fleet Foxes eller Midlake dyker upp i år så får Boy & Bear från Australien stå för festivalens vackraste stämsångspartier. Missa inte! Nästa gång lär deras melodiska americana levereras från en betydligt större scen.

Pustervik, torsdag 23.30.

TNGHT

Superproducenterna Hudson Mohawke och Lunice teamade för en tid sen ihop sig för att väva samman brittisk och nordamerikansk klubbmusik under namnet TNGHT. Resultatet blev typ lika bra som Hudson Mohawke, kanske bättre, och lite som basgångarnas himmelrike. Duons debut-EP släpptes i slutet av juli och är såklart redan råhajpad. Detta är början på något stort helt enkelt, och förmodligen en av helgens bästa danser. Missa och gråt. (HR)

ANNONS

Världskulturmuseet, torsdag, 00.00

Motskrifter live

Clandestino festival bjuder på litterära inslag under Way out West. Åtta svenska författare ingår i projektet Motskrifter live, som är en av de största litterära satsningarna någonsin från Clandestinos sida. Experimentet undersöker frågor som: Vad är individen i ett kollektiv och på vilket sätt kan ett kollektiv göra sin röst hörd? Bland annat blir detljudinstallationer på toaletter, en litterär flashmob och poesiregn.Ett minst sagt spännande festivalinslag. (HR)

Lite varstans på Way out west, torsdag-lördag

At night I fly

Ja, men man kan ju göra annat än att lyssna på musik på den här festivalen också. I april sändes den här dokumentären om livet på fängelset New Folsom i Kalifornien på SVT; och samtidigt som det är en film om hur ett gäng interner försöker hålla kreativiteten vid liv i en hård tillvaro i en miljö död på nya intryck, är det också en fin skildring av människans förmåga att acceptera och anpassa sig. Scenen när två av internerna tillåter sig att drömma om att klättra i träd och äta fläsk igen: oförglömlig. (JW)

Hagabion, torsdag 11.30.

Josh T Pearson

ANNONS

En av festivalens mer hemlighetsfulla karaktärer. Pearson är född i Texas men har under de senaste tio åren levt vagabondliv i Europa med Paris och Berlin som hyfsat fasta punkter. Last of the country gentleman från 2011 är hans enda platta såhär långt. Pearsons svärtade akustiska countrygospel och hans dramatiska röst och texter med stora känslor kommer att få hela Annedalskyrkan att skälva när torsdag natt går mot fredag morgon. (JL)

Annedalskyrkan, torsdag, 02.00

ANNONS