Theodor Jensen spelar för krisande musikbutiken MUG

Ebbot, Stella Explorer, Steget och många, många fler. I kväll samlas artisterna på Pustervik för att spela in pengar åt den krisande musikaffären Musik utan gränser (MUG).
– Den där butiken får inte försvinna. Det är en institution, säger Theodor Jensen som uppträder med The Plan.

ANNONS

Göteborgs klassiska musikaffär Musik utan gränser (MUG) fyller 50 år – men står också på randen till ekonomisk ruin. Butiken kämpar nämligen med en akut skatteskuld efter profilen och grundaren Bruce Emms bortgång 2022.

– Vi behöver en knuff för att kunna fortsätta och är tacksamma för alla musiker som vill hjälpa oss, sade ägaren och Bruce Emms dotter Helena Emms i april.

Nu är det dags för den knuffen. I kväll leder Peter Apelgren och gamla ”Rally”-profilen Stefan Livh en stödgala på Pustervik där en lång rad artister ställer upp för att spela in pengar till MUG, som butiken kallas i folkmun.

ANNONS

På scen står bland annat Arvingarna, Stella Explorer, Steget, Arvid Nero, Ebbot Lundberg, Love Antell, Styva Linan, Ulf Dageby, Daniel Gilbert, Mattias Hellberg och ett namnkunnigt husband under ledning av Teodor Boogh. Dessutom dyker ett återförenat och snart albumaktuellt The Plan upp på scen med Theodor Jensen i täten.

The Plan släpper nytt album i höst

Eller ”återförenat” är nog ett felaktigt ordval. När det nya albumet ”Whatever happens” släpps efter sommaren har det gått sex år sedan The Plans förra album, vilket i sin tur kom tolv år efter albumet dessförinnan. Kanske rör sig The Plan helt enkelt lite långsammare än andra band? Sant är i alla fall att bandets grundare och motor Theodor Jensen spelar med tre helt nya musiker.

– The Plan består numera av mig, Jesper Nordenström, Johannes Nordell och Andreas Eklöf. Vi gjorde några mindre spelningar ihop förra året och kommer att ge oss ut på en turné i samband med att vårt album släpps i september.

Men först väntar alltså kvällens stödgala på Pustervik för krisande musikbutiken MUG.

– Jag kunde inte medverka vid minneskvällen för Bruce Emms så det kändes helt självklart att ställa upp den här gången, säger Theodor Jensen, som bara har ljusa minnen av den smått legendariska musikaffären vid Kaserntorget i Göteborg.

ANNONS

– Jag älskade Bruce. Han var som en liten pappa för oss musiker i stan.

Theodor Jensen bor i Stockholm sedan många år men MUG har fortfarande en plats i hans hjärta. Kan han dra sitt strå till stacken för att rädda kvar butiken så vill han absolut göra det.

– Den där butiken får inte försvinna. Det är en institution.

Fler texter på GP Kultur:

LÄS MER:Klassiska musikaffären MUG i kris – stödgala på Pustervik

LÄS MER:Elvis Costello hyllade MUG efter spontanbesöket i butiken

LÄS MER:Bruce Emms på MUG är död – ”Cheers Bruce, tack för allt”

LÄS MER:Ikoniska rockbandet återförenat i Göteborg

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS