The Fooo Experience | Lisebergshallen, fredag

Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

ANNONS
|

Fråga random 11-17-årig Foooer om varför de diggar just The Fooo och svaret blir det klassiska: dom dansar bra, sjunger bra och är snälla killar. I det finstilta går det alltid att läsa in ”sjukt snygga” också och efter en knapp timme med The Fooo Experience är det inte alls svårt att skriva under på allt det där fansen alltid säger. Felix, Omar, Oscar och Oscar dansar bra, sjunger bra, verkar på alla sätt hyvens och den spralliga tonårstjejen inom mig har heller inte svårt att se charmen och the looks. The Fooo har det, helt enkelt.

Som ren konsert betraktat är The Fooo Experience en ganska tunn soppa, jag såg till exempel boybandveteranerna Backstreet Boys leverera en Las Vegas-show i all sin prakt för bara några veckor sedan. Här handlar det om en LED-vägg och fyra snubbar, två klädbyten och lite sköna filmer. Den enda gången det liknar ”konsert” är när en pianist och cajoun-lirare spelar låten X-factor live och då blir det plötsligt musikunderhållning på allvar. Omar, kvartettens klart lysande stjärna såväl vokalt som moves-mässigt, sjunger fenomenalt bra och han fortsätter glänsa kvällen igenom. Hans polare gör inte alls bort sig, särskilt inte i dansen, men når inte fram till Omars innerlighet.

ANNONS

Om man istället väljer att se upplevelsen som just en upplevelse (det är ju faktiskt just vad den kallas) så är den faktiskt rätt svårslagen. En hysteriskt lycklig publik tar emot fyra lika lyckliga snubbar och tillsammans dansar, sjunger och ylar de sig igenom hits som Kangaroos, Fridays are forever och Build a girl och det är helt omöjligt att inte dras med i euforin. Och med tanke på hur mycket t-shirtförsäljaren där nere på golvet får jobba kan man undra: tömdes spargrisen nu eller finns det pengar kvar till Divergent-premiären på onsdag?

ANNONS