Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Summerburst först ut på Ullevi – här är artisterna

I sommar haglar konserterna på Ullevi. Först ut är den kombinerade skolavslutningen och EDM-festen Summerburst som nu har släppt sina artister. Bland dragplåstren finns Alan Walker, David Guetta och Rebecca & Fiona.

Summerburst försökte i det längsta att genomföra sin populära EDM-festival på Ullevi redan förra året, men till slut gjorde restriktionerna det omöjligt. Men i sommar är festivalen i alla fall tillbaks, och Summerburst inleder vad som kommer att bli en rekordsommar på Ullevi.

LÄS OCKSÅ: Summerbursts grundare startar mobil konsertscen

Nu på fredagsmorgonen valde också arrangören Live Nation att berätta vilka artister som är inbokade, först genom att presentera dem på Ullevis storbildsskärm och därefter i form av ett traditionellt pressmeddelande.

David Guetta var klar sedan tidigare men nu är ytterligare akter inbokade för festivalen den 3-4 juni, däribland: norske Alan Walker Marshmellow, Disclosure, Becky Hill och svenska duon Rebecca & Fiona.

LÄS OCKSÅ: Konsertjättarna vill kunna kräva att publiken är vaccinerad

– Jag är otroligt stolt och förväntansfull över vad vi kommer få uppleva på Ullevi i sommar. Att efter två år utan festivaler kunna presentera en så här stark lineup och utöka festivalen till något ännu större är vi väldigt glada över. Vi kommer kunna presentera överraskningar innan och under festivalen, säger Anders Boström, festivalgeneral och grundare av Summerburst.

För första gången kommer besökarna på Summerburst att ha tillgång till fyra olika scener. Förutom den största scenen på Ullevis kortsida kommer det också att finnas en Garden stage, Orion area, och E.L.E., som är årets nytillskott.

LÄS OCKSÅ: Festivalen Summerburst i Göteborg ställs in

Efter Summerbursts båda kvällar 3-4 juni rullar Ullevisommaren vidare med Laleh (10 juni), Iron Maiden (22 juli), Rammstein (29-30 juli), Ed Sheeran (10-11 augusti) och Håkan Hellströms fyra kvällar (19-20 samt 26-27 augusti). Allt som allt tolv Ullevikonserter, fler än någon sommar tidigare.

De uppträder på Summerburst 3-4 juni

Aemma

Alan Walker

Albin Myers

Ashibah

Becky Hill

Blastoyz

Caroline Roxy

Chelina Manuhutu

Coone

D-Block & S-te-Fan

Da Tweekaz

Danny Avila

David Guetta

Disclosure

Faik & Farouk

Fang & Sabri

Fedele

Goodboys

Imanbek

Juicy M

Loéca

Mariana Bo

Marshmello

Michael Feel & Aleco

Miss K8

Marten Hørger

Monki

Nadja & Susanne

Nause & Friends

Oliver Heldens

Rebecca & Fiona

Rouass

Sam Divine

Shakarchi

Skiy

Smokin Jo

Sparks Mania

Tempo Giusto

Tjalan

TooManyLeftHands

Wasted Penguinz

Will Sparks

Ørjan Nilsen

Källa: Livenation.se

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.