Makthaverskan och Looptroop Rockers spelar på Stay out West.
Makthaverskan och Looptroop Rockers spelar på Stay out West.

Storsläpp till Way out West

ANNONS
|

Way out West släpper 23 nya akter i ett svep. Alla utom en är spelningar som kommer att äga rum på Way out Wests klubbdel, Stay out West.

Just denna del av festivalen växer i år, och enligt arrangörerna kommer de att kunna husera tusentals fler personer på klubbarna, än under tidigare år. Långa köer och hårt tryck har varit genomgående för spelningarna på Stay out west under tidigare år, så det är välkomna nyheter för besökarna.

Bland de nya bokningarna finns både svenska och internationella band och artister. Till festivalområdet i Slottsskogen tillkommer La Yegros från Argentina, en stjärna inom cumbia, en genre som ursprungligen kommer ifrån Colombia. La Yegros kombinerar just classisk cumbia med elektroniska influenser och en unik stämma.

ANNONS

På Stay out West har det fyllts på ordentligt, bland de nya bokningarna ser vi bland andra Kaah, Urban Cone, Kwaai, Looptroop Rockers, Channel 3 och göteborgska Makthaverskan.

I går meddelades det att även Liseberg blir en del av festivalen, Lisebergs hamnområde och Rondo kommer att användas som Stay out west-scener. På onsdagen den 7 augusti får även alla festivalbesökare gratis inträde till Olle Ljungström på Lisebergs stora scen.

Att beskriva sommarens stora musikevenemang som en festival i Slottsskogen räcker med andra ord inte till, när Way out West fortsätter att expandera runt om i staden.

ANNONS