Springsteen om Ullevi-spelningarna: "Ville inte sluta"

ANNONS
|

Bruce Springsteen är aktuell med sin nya självbiografi "Born to run", som släpps senare i september. Inför boksläppet har han låtit sig intervjuas av den amerikanska tidningen Vanity Fair, som träffade Springsteen i Göteborg i juni när han spelade på Ullevi två gånger.

I intervjun beskrivs den första konserten den 25:e juni som ett praktexempel på Bruce Springsteen och E-street Bands förmåga att vara spontana på scenen.

Springsteen hade exempelvisplanerat att öppna med en fullbandsversion av låten“Prove It All Night,” men bestämde sig i sista stund för att spela fan-favoriten "The Promise" ensam vid pianot innan bandet gjorde entré.

ANNONS

"Ville inte sluta"

Spelningen fortsatte sedan med att Springsteen och hans band ändrade om i den planerade spellistan efter fansens önskemål - och drog ut på tiden så mycket att klockan passerade midnatt och den första Ullevi-spelningen blev hans näst längsta i karriären: nästan fyra timmar lång.

– Jag är alltid på jakt efter någonting, på jakt efter att förlora mig själv i musiken. Jag tror att vi kom till en punkt den kvällen där jag försökte spela några låtar som vi inte hade spelat på ett tag, och så plötsligt fångade vi det. Och när man väl gör det så vill man inte sluta, säger Bruce Springsteen till Vanity Fair och fortsätter:

– Du måste försöka återuppfinna showen varje kväll, och ibland tar det längre tid än man tror.

Tog antidepressiva medel

Den nya självbiografin handlar till viss del om Springsteens olika krämpor - både fysiska och psykiska.Han berättar om den gången han fickett diskbråck i nacken som ledde till en operation, och om atthanflera gånger gått i terapi och tagit antidepressiva medel.

En gång spelade han in ett album samtidigt som han kämpademot depression, men räddades då av sin fru som tog honom till en läkare.

– Pattisåg hur ett godståg fullt med nitroglycerin spårade ur. Hon tog mig till läkaren och sa "Den här mannen behöver ett piller".

ANNONS

Nya skivan ett "popalbum"

Det är sedan tidigare känt att Springsteen har spelat in ett nytt album, som ska släppas nästa år. Albumet är gjort utan E-Street Band - men blir inte samma avskalade historia som exempelvis det klassiska soloalbumet Nebraska.

– Det blir ett popalbum med en hel del stråkar och orkestrering.

Självbiografin "Born to Run" släpps på svenska den 27:e september. Det nya albumet - än så länge utan titel - släpps någon gång nästa år.

ANNONS