Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Clarence Clemons och Bruce Springsteen på scen under en konsert i München 2009.

Springsteen: Clarence kommer att behöva mycket stöd

Bruce Springsteen kommenterar nu tillståndet för saxofonisten Clarence Clemons som vårdas på sjukhus för den stroke han fick i helgen.

Saxofonisten Clarence Clemons, en tongivande kraft i Bruce Springsteens E Street Band som han spelat med sedan 70-talet, drabbades i helgen av en stroke i hemmet i Florida. På sin hemsida kommenterar nu bandledaren kompisens tillstånd.

"Även om de initiala tecknen är uppmuntrande kommer Clarence att behöva mycket vård och stöd för att nå upp till sin potential igen", skriver Bruce Springsteen på hemsidan.

Han tillägger att Clemons får utmärkt vård och att han omges av familj och vänner. Sångaren tackar också för alla böner, all positiv energi och omtanke.

"Det här är en tid för oss alla att dela i en hoppfull anda som i slutändan kan inspirera Clarence till att nå högre höjder", skriver Bruce Springsteen.

Clarence Clemons fick en massiv stroke och opererades i hjärnan två gånger. Enligt fansidan Backstreets, som citerar en nära vän till Clarence Clemons, var saxofonisten inledningsvis förlamad på vänstra sidan men har nu kunnat klämma med vänsterhanden. Han vårdas fortfarande i respirator men hans kondition fortsätter att förbättras.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.