Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Spelade in i kompisens garderob – här är Justine Hers My Dear

Justine Her är en självlärd indiemusiker från Borås. Nu har hon släppt singeln "My Dear" som Gothenburg Sessions erbjöd sig göra en musikvideo till.

21-åriga Justine Her är just nu aktuell med två låtar, "She" och "My Dear". Den senare har precis kompletterats med en musikvideo som Gothenburg Sessions står bakom. De har gjort sig ett namn genom att filma liveakustiska musiksessions med framförallt indiemusiker i Göteborg.

– Hon gör grymt stämningsfull musik och jag ser fram emot att höra vad hon släpper framåt, säger Tommy Westers från Gothenburg Sessions och fortsätter:

– Hela vårt projekt går ut på att vi vill stötta indiemusik och indieartister. Folk som kanske inte har hunnit komma så långt än, blivit signade eller hittat en scen riktigt. Vi vill vara en plattform där de kan synas och höras. Om det är så att vi gillar en artist extra mycket och vi får den kreativa friheten kör vi gärna. Sedan finns det många fler musiker än vad vi har tid till att hjälpa. Men vi gör vårt bästa.

I "My Dear" visar Justine Her upp en kraftfull röst och emotionell stämma. Musikvideon till låten är inspelad under en dag i Göteborg och Lerum. Tanken från Gothenburg Sessions var att uttrycka en känsla av att slå sig fri från staden och ge sig ut i naturen där man bara kan dansa och vara fri.

– Jag visste mycket väl vilka Gothenburg Sessions var innan de kontaktade mig och jag gillar verkligen deras livesessions. Därför såg jag mycket fram emot att få filma med dem, säger hon.

LÄS MER: Gothenburg sessions kampanjar för Håkan Hellström som gäst

Vad tycker du om musikvideon?

– Den är fin, jag älskar naturen och älskar att dansa. Och det får jag göra. Man får tolka låten exakt hur man vill. Det var så här de tolkade den.

Justine Her är ingen produkt av ett skivbolag, nästan allt har hon lärt sig utan hjälp från någon annan. Text och musik har hon skrivit själv och producerat tillsammans med vännen Anton Engdahl. Inspelningarna har gjorts hemma i hans garderob.

– Det har alltid varit något som finns vid sidan om. Jag har spelat piano tidigare. Förra sommaren lärde jag mig spela gitarr för jag behövde ett annat instrument för att hitta nya harmonier. Sedan dess har jag fortsatt med det.

Har du inte haft någon lärare eller gått kurser?

– Nej, jag är självlärd.

Sjöng i smyg ensam hemma

När Justine Her var yngre tyckte hon det var läskigt att stå på scen, något hon nu jobbat bort.

– Jag sjöng lite sådär i smyg när ingen var hemma. Sedan ställde jag upp och sjöng på en skolavslutning. Det var första gången någon fick höra mig sjunga. Då fick jag mer självförtroende på scen, men jag skrev fortfarande låtar hemma som ingen fick höra.

Vad är dina planer nu?

– Ja, vad tänker jag... Jag älskar musiken så mycket så kommer syssla med det. Tycker folk om det kan jag syssla med det. Men nu utbildar jag mig till musikproducent och det är ett säkrare kort än att satsa på en egen musikkarriär.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.