Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Som att få in Ullevi i vardagsrummet

Liveupplevelsen går inte att ersätta, skriver Johan Lindqvist, men hör på skiva en mycket mer fokuserad Bruce Springsteen än på Ullevi.

Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

Skivor

Rock
Bruce Springsteen
Ullevi 25 juni
(live.brucespringsteen-net)
****

Bruce Springsteen har sedan några år tillbaka gett ut väl valda pärlor ur sitt arkiv av inspelade konserter från 70-talet och framåt. Numera spelas alla hans konserter in och släpps snabbt och smidigt via den officiella hemsidan. Man kan få en cd hemskickad, då får man vänta ett tag, men tankar man hem spelningen i HD-format är det som att få in Ullevi i vardagsrummet. Ljudet är svindlande bra. Med tanke på att många som varit Ullevi klagar just på bristande ljud är det häftigt att höra hur bra det egentligen låter om Springsteen och hans band.

Självklart finns det en jättepoäng i att kunna köpa hem just den spelning man själv varit på. Bättre souvenir kan man inte tänka sig. Jag hade mina invändningar mot första kvällen på Ullevi i somras och de står jag fast vid. Däremot är det fint att i lugn och ro lyssna på låtar som där och då stördes av allt runt omkring.

Liveupplevelsen går inte att ersätta, men nu hör jag exempelvis hur inledande The Promise är mycket mer fokuserad än vad jag uppfattade den från läktaren. Och lyssna för allt i världen på hur fint Bruce Springsteen sjunger och hur följsamt bandet spelar i den helt vanvettigt vackra Drive all night.

Konsert nummer två finns också ute. Trean kommer om någon månad.