Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Smygkika på Lady Gagas Super Bowl-show

Rykten, förväntningar, nervositet och kanske till och med en gnutta rädsla omgärdar pausunderhållningen i Super Bowl. Nu börjar Lady Gaga bjuda på godbitar inför uppträdandet.

Dagen efter att miljontals svenskar bänkat sig framför Melodifestivalen gör hundratals miljoner människor detsamma i USA. Anledningen stavas finalmatchen i den amerikanska fotbollsligan, Super Bowl, som spelas på söndag. Det är ett av världens största idrottsevenemang.

LÄS OCKSÅ: Förslaget: Ge alla ledigt efter Super Bowl

I klippet nedan bjuder Lady Gaga på en förhandstitt av vad som komma skall. Återigen förs tankarna till Mellon, men inte årets utan 1991 och – lite otippat – Fångad av en stormvind.

 

Skandalösa uppträdanden

Under Super Bowl brukar den uppträdande artisten få minst lika mycket uppmärksamhet som sporten i sig. I flera år har konserterna bjudit på skandaler; Christina Aguilera sjöng fel, M.I.A pekade finger och Janet Jackson visade bröstet.

LÄS OCKSÅ: M.I.A. - popmusikens Julian Assange

Andra har delat USA med politiska budskap. Under fjolårets halvtidsshow klev Beyoncé ut på planen, omgiven av ett trettiotal dansare med afrofrisyrer, Svarta pantrar-baskrar och höjda knutna nävar. Det var ett av de tydligaste ställningstagandena för organisationen Black lives matter som kämpar för att stoppa våldet mot svarta.

LÄS OCKSÅ: Från superstjärna till politiskt fenomen

Detaljerna kring Lady Gagas halvtidsnummer är fortfarande knapphändiga, men popdrottningen har nu bjudit på några ledtrådar. Först och främst menar the Gaga att publiken inte ska förvänta sig några extravaganta köttätande kostymer på matchdagdagen. Man kan alltså räkna bort den ökända köttklänningen från ekvationen. Istället lovar superstjärnan en "oerhört atletisk" prestation.

– Jag tycker att det är viktigt att vi håller hög adrenalinnivå. När du tittar på amerikansk fotboll så ser du killar som kraschar in i varandra och några riktigt strategiska rörelser. Det är intensivt och jag vill inte att halvtidsshowen ska vara en dipp. Den kommer vara riktigt go', sa Lady Gaga under presskonferensen du kan se i klippet ovan.

Det cirkulerar rykten om att hon kommer att uppträda från arenans tak. Det ville Gaga emellertid inte kommentera eftersom hon menar att hon vill att så mycket som möjligt av showen ska vara en överraskning.

 

Visar spänst – tillsammans med sin mamma

Härom dagen visade popdrottningen prov på att hon minsann är atletisk. I klippet nedan sätter hon en manöver tillsammans med sin mamma.

 

Me and mom in the End Zone 👯🏈💕

En video publicerad av xoxo, Joanne (@ladygaga)

Halvtidsshowen 2017 kommer tre månader innan Gagas nya album "Joanne" släpps. Det blir alltså hennes andra framträdande på Super Bowl. 2016 sjöng hon nationalsången "The star-spangled banner" på arenan.

För den som inte riktigt vet vad Super Bowl är så har vi förberett en liten lathund. Nu är det bara att tagga inför supershowen på söndag:

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.