Musiken i fokus för Lady Gaga

ANNONS

Somliga artister, tänk David Bowie, Lou Reed och Madonna, hyllas för hur de bytt skepnad under sina karriärer. Lady Gaga däremot har fått ta emot en hel del skit och framstår trots sina kommersiella framgångar som en ständig outcast, mer galen än briljant. Hon får villkorslös kärlek endast från sina trognaste fans, de som kallar sig little monsters.

Visst var plattan Artpop alltför spretig och samarbetet med Tony Bennett svårt att motivera. Nu sätter Lady Gaga musiken i fokus. Hennes nya alterego Joanne är en popstjärna av mer traditionellt snitt. Givetvis är också det en av allkonstnärens sätt att undersöka populärkulturens möjligheter och begränsningar.

ANNONS

Men det ger också Lady Gaga tillfälle att dra iväg ett antal slagskott till rocklåtar. Hon låter som en tokdopad Shania Twain i A-yo, som en högenergisk blandning av Madonna och Shakira i Beck-samarbetet Dancin in circles. Även Florence Welch och Sean Lennon finns med på listan över samarbeten men Lady Gaga tar såklart själv all plats.

Perfect illusion smäller på för fullt, Million reasons är en ny, mäktig dunderballad för arenorna och i Angel down sjunger Lady Gaga, som på hela skivan, ruskigt starkt: "I confess I am lost

In the age of the social.On our knees, take a test, to be lovin' and grateful".

ANNONS