Kreativ, mogen pop och soul med Ddumba

Sabina Ddumba låter mer erfaren än sina 22.

ANNONS

Stjärnskottet Sabina Ddumba har inte haft bråttom. Trots framgångar med låtar som Not too young och Effortless, priser och uppmärksamhet, sådant som kan flåsa i synnerhet nya artister i nacken, är det tydligt att debutalbumet inte är något hafsverk.

Sångerskan har arbetat hårt och länge med Homeward bound och låter musikaliskt betydligt äldre och mer erfaren än sina 22 år.

Hon har till synes också valt sina samarbetspartners med omsorg. Albumets djupa popinfluenser och gospelbetonade soul passar henne utmärkt, och oavsett vilka svängar albumet tar finns den röda tråden kvar i hennes röst.

Maffiga Not too young, med många miljoner Spotify-spelningar, är förstås fortfarande en enastående singel att fastna vid, med sina stämmor, Ddumbas övertygelse i varje rad och produktion av T-Collar och Nick Ruth.

ANNONS

Men det finns mer. Den egenskrivna Time, ett samarbete med britten Mnek, är albumets mest dansanta spår och en naturlig fortsättning för att visa på bredd och kreativitet. Tidigare i år släpptes också baktaktssingeln Kingdom come, som här utgör ett välbehövligt brott mot de konventioner som trots allt omgärdar soundet. Homeward bound är en imponerande fullängdare.

Ett mål och en början.

ANNONS