Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Say Lou Lou | Rondo, fredag

Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

Elektronisk pop

Elektronisk pop

Say Lou Lou

Rondo, fredag

Fler än en av varandra oberoende personer har under festivalen benämnt Say Lou Lou som "väldigt Stockholmshypade".

Det är inte helt glasklart vad det betyder, men i bästa fall att det är någonting som kommer att slå stort i Göteborg kanske ett halvår efter att det börjat pratas om i Stockholm. Oavsett, de svensk-australienska tvillingarna Elektra och Miranda Kilbey i Say Lou Lou har hittat en musikalisk nerv som känns väldigt samtida, men som kanske inte skulle beskrivas som unik.

Det är mörk, drömsk pop med trummor som driver. På många sätt är de perfekta för Way out west, som är experter på att boka band som precis ligger i brytpunkten mellan att vara på gång och att vara riktigt hajpade.

De har bokats in relativ tidigt på Rondo, men får publiken med sig. Singeln Julian har uppmärksammats och spelats flitigt i år, men här finns fler låtar med hitpotential.

När det är som sämst är det drömskt på ett lite såsigt vis, men när de tar i och visar mer kraft och energi är det mäktigt. Say Lou Lou behöver kanske jobba lite på att verkligen hitta ett mer eget uttryck (och på sitt mellanprat), men då kan det bli riktigt bra.