Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Så ska Drömhus göra comeback

Den svenska house-sångerskan Therese Grankvist och Sten "StoneBridge" Hallström toppar just nu Billboardlistan med låten "Put Ém High". Nu meddelar den före detta Drömhus-medlemmen att det blir en comeback: "Vi håller på att experimentera i studion just nu".

Just nu toppar svenskarna Therese Grankvist och Sten "StoneBridge" Hallström Billboards danslista med låten "Put Ém High". Den uppdaterade singeln är en del av ett nysläpp av StoneBridges album "Can't Get Enough" från 2005.

Houselåten släpptes ursprungligen 2004 och gjorde redan då succé med bland annat en topp 10-placering i England. Denna gång är det en uppdaterad version av originalet.

- Låten har för mig varit den största utländska hiten, det har blivit en dansklassiker, säger Therese Grankvist.

Men många förknippar sångerskan med Drömhus. De som gjorde flera hitlåtar på 90-talet, bland annat en ny version av Freestyles "Vill ha dej" från 1981. Första albumet "Drömmar" sålde guld i Sverige och toppade listor över Europa. Dessutom deltog gruppen i Melodifestivalen 1999 med låten "Stjärna på himmelen" och kom på andra plats.

- Drömhus var housemusik på svenska, men vi korrumperades in i schlager- och popträsket. Men det var faktiskt lite självvalt, säger Therese Grankvist.

Drömhus släpper nytt

Nu meddelar Therese Grankvist att en Drömhus-comeback är aktuell. Hon har nyss flyttat tillbaka till Sverige från London och arbetar för fullt i studion.

- Drömhus kommer släppa nytt material. Jag funderar på en del gästsamarbeten och vi håller på att experimentera i studion just nu, säger hon och fortsätter;

- Jag skulle tycka det var kul om man gick tillbaka till originalsoundet, men samtidigt vill jag inte att det ska vara renodlad house heller. Jag vill hitta något som känns rätt. Något som Drömhus skulle kunna låta i dag.

För Drömhus var väl mycket pop?

- Det kommer vara kommersiellt. Jag gillar pop och dans.

Kommer det bara vara du eller en grupp?

- Det är ju ett gruppnamn. Jag får se om jag får feeling så kanske jag tar upp en ny medlem och chockar, säger Therese Grankvist.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.