Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rockhjältarna återvänder till Ullevi

Nästa sommar kommer det legendariska bandet till Göteborg.

Ett datum som gått till göteborgsk och svensk rockhistoria är 12 juni 2015. En sällsamt vacker junikväll då 50 000 människor samlats på Ullevi för att se ett av vår tids största rockband: Foo Fighters. 

"It's gonna be a long fucking night!", ropar sångaren Dave Grohl. Nästan omedelbart därefter, under konsertens andra låt Monkey Wrench, snubblar han till och ramlar av scenen. 

LÄS MER: Recension: Foo Fighters på Ullevi 2015

"Jag tror att jag precis bröt mitt ben", flämtar han från utrymmet framför kravallstaketet. Han bärs ut på en bår och bandet jammar vidare, också de osäkra på vad som ska hända härnäst. Somliga (i dag ångerfulla) i publiken hinner lämna arenan.

Men ingenting är förbi! Efter en kvart återvänder Grohl, och konserten kan, otroligt nog, fortsätta. GP:s Jan Andersson uttryckte i sin recension vad samtliga närvarande nog känner än i dag: "Det måste vara den sjukaste konsertöppning jag sett i hela mitt liv. I. Hela. Mitt. Liv."

Resten av turnén fick ställas in, men Ullevi-konserten fullföljdes på rockigast tänkbara sätt. 

En andra chans

De som gick miste om livemiraklet i tron om att konserten ställts in får nu ytterligare en chans att se favoritbandet. Nästa sommar, 5 juni 2018, återvänder nämligen Foo Fighters till Göteborg och Ullevi. Det meddelar Got event.
Biljetterna släpps på fredag klockan 9.00.

LÄS MER: Alla magiska kvällar på Ullevi

Foo Fighters har sålt över 25 miljoner album och belönats med elva grammy-statyetter.  För några veckor sedan släpptes nya skivan Concrete and gold, och gruppen höll en "hemlig" spelning i Stockholm tillsammans med bland andra Dregen och Howlin' Pelle. 

I samband med konserten publicerade GP en intervju med bandet, som minns händelserna på Ullevi med skräckblandad förtjusning.

– Det var riktigt skrämmande. Det var en hög scen, så långt ner till marken. Allt var så förvirrat, sade Chris Shiflett, bandets huvudgitarrist.

Basisten Nate Mendel förklarade varför gruppen fortsatte spela: 

– Min första tanke var: ”Sluta inte”. Han hade ju ramlat på scenen förr och han är vår frontperson. Det händer saker kring Dave. 

LÄS MER: Recension: Concrete and gold

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.