Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rockbandet ställer in SD-spelning

Tidigare har Jan Johansen meddelat att han ställer in sin spelning på Sommarfestivalen i Sölvesborg. Nu hoppar även Black Ingvars av SD-festivalen.

Black Ingvars skulle ha spelat på Sommarfestivalen i Sölvesborg fredagen den 26 augusti. Efter att Jan Johansen nobbat festivalen frågade GP Black Ingvars hur de ställde sig till att de var bokade.

– Det här upprör ju. Men jag vet vad vi tycker. Och det är långt kvar, vi kan alltid ställa in. Men vi vill prata om det, har sångaren Magnus Tengby tidigare sagt.

Nu meddelar bandet att de ställer in.

LÄS MER: Jan Johansen nobbar SD-festival

- Vi älskar alltid spela för våra fans men vi vill absolut inte bli en bricka i det politiska spelet för Sverigedemokraterna, säger Magnus Tengby.

LÄS MER: "Det finns ingen i vårt band som sympatiserar med SD"

Enligt honom visste han inte att det var Sverigedemokraterna som arrangerade festivalen.

- Vi trodde det var en vanlig stadsfestival men det har ju visat sig vara något helt annat. Efter att vi insett festivalens koppling till Sverigedemokraterna ville givetvis ingen i bandet medverka till att förgylla tillställningen, säger han och fortsätter:

- Black Ingvars står för alltid för solidaritet och människors lika värde och vi tror på musiken kraft att ena folk från olika bakgrund. Därför känns det oerhört tråkigt att inte få ge våra fans i Sölvesborg en rejäl dos av rock´n´roll.

Samtidigt meddelar Black Ingvars att andra gärna får höra av sig om eventuella bokningar.

- Om någon arrangör nära Sölvesborg skulle vilja engagera oss den dagen ställer vi upp gratis och spelar vår show för alla besvikna fans som ville se oss i Sölvesborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.