Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Publiken rasar mot Way out West

Betalade 300 kronor extra för att se Beck - som även spelar i dag.

I går var det smygpremiär för Way out West med Needle in the Hay, en hemlig konsert på Pustervik. För 300 kronor extra, utöver de 1940 kronor festivalpasset kostar, fanns en chans att "uppleva en unik klubbspelning med ett hemligt band/artist av absoluta världsklass." Biljetterna blev snabbt slutsålda, och som GP tidigare berättat har flera blivit lurade som försökt köpa biljetter i andrahand.

Läs också: Se upp – falska WoW-biljetter i omlopp

Vid 20-tiden stod det klart att den hemliga artisten var Beck, som även ska spela på den stora festivalen. Reaktioner i sociala medier lät sig inte vänta.

På Facebook-evenemanget rasade arga besökare.

"Bokade Beck som man redan har betalt för. Fyfan vad pinsamt."

"Jo men kul att betala 300 spänn för en artist vi redan betalat för, som vi kan se imorgon. Real fuckin' smoothe Way out West."

"300 kronor för en spelning man får på festivalen? Allt är bara att lura till sig extra pengar nu?"

"WOW U SUCK"

"Needle in the hay är tyvärr ett misslyckande."

"Att betala extra (även om det inte var mycket) och bli supertaggad på ett annars grymt spännande koncept för att sedan få se en artist som jag kan se i övermorgon istället. Nu gillar jag inte Beck, men oavsett musiksmak så är det ett fult trick. Inte ok. Jag är besviken."

"så beck hade en lucka i schemat och ni såg tillfället att dra in sjuk bonus eller?"

Vissa försökte sälja eller skänka bort sina biljetter. Andra lämnade spelningen när det stod klart vem som skulle spela.

– Det är självklart att någon blir besviken när det är en hemlig spelning och man inte vet om artisten i förväg. Men den stora majoriteten blir lyriska över att se en världsartist som klubbspelning. Det är skillnad på set up på en klubb och på en stor scen på festival. Det är fantastiskt att få se både och det blir skilda saker ändå, sade Joakim Skoglund, marknadschef på Way out West, till GT i går kväll.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.