Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Prince kläder och saker säljs på auktion

Ett flertal plagg, skor, solglasögon och en kycklinggul gitarr som ska ha ägts av musikikonen och världsstjärnan Prince har lagts ut på auktion. Ett av plaggen är den vita kråsskjortan från filmen ”Purple Rain”. Men för att köpa dessa saker krävs en stor plånbok.

Den romantiska filmen ”Purple Rain” med musikern Prince i huvudrollen hade premiär 1984. Filmen blev mest känd för sin musik med just Prince. Låtar som Let's Go Crazy, When Doves Cry och framförallt odödliga låten Purple Rain blev riktiga klassiker. Dessa låtar spelas flitigt än i dag.

Från filmen minns man förutom musiken Princes kläder, som den vita skräddarsydda kråsskjortan han hade på sig på scen.

Är man ett stort fan av Prince finns det nu möjlighet att lägga vantarna på en del av hans kläder då de auktioneras ut hos det Bostonbaserade företaget RR Auction.

LÄS MER: Här är kändisarna som sålt och köpt nya hem under året

Bland annat säljs den ikoniska vita skjortan från ”Purple Rain”. I nacken har man sytt i en etikett med namnet ”Prince” och då den gjordes på 80-talet finns det så klart axelpuffar i den.

Auktionsfirman räknar med att den kommer gå för minst en halv miljon kronor, just nu ligger högsta budet på cirka 178 000 kronor. Den ska ha sålts redan 2016 för väldigt mycket pengar.

LÄS MER: Jon Bon Jovis hem säljs

Kycklinggul gitarr

Men det finns fler saker som Prince ägt att buda på, som en handgjord svartvit jacka – där budet just nu är på 51 000 kronor. Där finns även en guldfärgad dress han hade på sig 1995 på ”American Music Awards”, där ligger budet på 74 000 kronor.

En kycklinggul ”gura” som Prince ska ha ägt och spelat på kan också den få en ny ägare. Gitarren kommer med ett lila fodral med reptilmönstrat innehåll och ett brev från mannen som uppges vara den som gjort gitarren efter en beställning från Prince. Även den väntas hamna på ett slutpris på över en halv miljon kronor, just nu vill någon betala 225 000 kronor för klenoden.

Ett par lila stövlar, ett par solglasögon av märket Versace och ett par högklackade mockaboots kan också de budas hem. För att bli ägare till något världsstjärnan ägt får man vara beredd på att öppna plånboken. Auktionen avslutas den tionde mars.

Prince dog i april 2016. Han blev 57 år gammal.

LÄS MER: Mötley Crüe-trummisen Tommy Lee säljer sitt hem

LÄS MER: Phil Collins säljer sitt lyxhus i Miami

LÄS MER: John Legend och Chrissy Teigen säljer sitt hus i Beverly Hills

LÄS MER: Mike Love i The Beach Boys säljer sitt hem – men det har inte strandläge

LÄS MER: Kelly Clarkson säljer sitt hem för 98 miljoner kronor

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.