Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pixies till Way out west 2017

Rockbandet Pixies kommer till Göteborg och spelar på Way out west 2017, meddelar festivalen i ett pressmeddelande: "Ett av det sena 1900-talets allra viktigaste band."

Way out west meddelar nu att rockbandet Pixies är klara för Way out west i sommar. 

"Ett Pixies. Det finns, har funnits och kommer alltid bara att finnas ett Pixies. När Black Francis slog sig i slang med Joey Santiago, Kim Deal och David Lovering i Boston i mitten av 80-talet för att slamra fram konstpunk var det nog ingen som kunde ana att de nu, trettio år senare, skulle räknas som ett av det sena 1900-talets allra viktigaste band. Men så är det. Utan Pixies inget Nirvana, inget Blur, inget Weezer, kanske inte ens ett Radiohead. Vilken fattig värld vi hade levt i", skriver festivalen i ett pressmeddelande.

Splittrades och återuppstod

Pixies är ett amerikanskt alternativt rockband som bildades 1986 i Boston. Bandet splittrades 1993 under bittra omständigheter men återförenades igen 2004.

2016 kom slutligen Pixies första album med nytt material sedan Trompe Le Monde 1991. Head Carrier mottogs väl av kritiker och publik och ger bilden av ett band som fortfarande har mil att gå på sin krokiga, spretiga rockstig.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.