Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Parham redo för Götaplatsen

Hiphopstjärnan Parham uppträder på Götaplatsen på torsdagen, i samband med Göteborgs kulturkalas. GP träffade honom i replokalen och tog pulsen inför konserten.

I nyblonderat hår möter Parham oss vid entrén till hans studio och replokal vid Sockerbruket. Det är inte många timmar kvar tills han står på Götaplatsen inför vad som förmodligen blir tusentals åskådare. Men nu står han här, med sin nya frisyr och verkar allmänt nöjd med livet.
– Det är en så skön känsla. När man har tränat, klippt sig och skaffat nya kläder. Man känner sig så jäkla fräsch och redo, säger han med ett brett leende.

Nytt material är på gång


För några månader sedan släppte han den nya singeln Space. Senaste albumet, Hemma här, kom 2016. Han förklarar att han har massor av nytt material på gång, men att han inte vet när det kommer att släppas.
– Jag är alltid ivrig. Jag vill släppa en ny platta nu med en gång. Men vi får se, det är en del arbete kvar, säger han.

Har varit deprimerad


Förutom singeln så har det hänt mycket i Parhams liv sedan GP träffade honom för drygt ett år sedan. Han har gått igenom allt från kärleksproblem till att ta itu med sin relation med sin pappa, och så har han kommit ur en längre depression.
– Jag känner mig fri från tyngder. Så det har nästan gjort mig manisk. Jag är inne i en kreativ boom, och bara pumpar ur mig grejer, säger han.


Han tror bestämt att det han har gått igenom kommer att höras i den nya musiken. 
– Det låter klyschigt. Men låtarna återspeglar alltid livet jag lever. Det går inte att göra det på något annat sätt, säger han.

Kan bli en glad skiva


Parham säger att han har jobbat mycket med kontraster i sina nya låtar, så trots att texterna är allvarliga och stundtals hemska, så kommer skivan förmodligen att bli hans gladaste och lättaste, rent musikaliskt. 

Spelar osläppt material


Inför spelningen på Götaplatsen har han repat in både gamla, nya och helt osläppta låtar. Dessutom kommer han att med sig gästartister som Mwuana och Rebecca och Fiona. Med sig har han också ett liveband, vilket han inte alltid brukar ha.
– Det här kommer bli min kanske största show någonsin och då vill vi bjuda på något extra, säger han.

Älskar scenen


Han säger att ingen känsla i världen är bättre än att stå på scen. 
– Det är magiskt, därför att det är en växelverkan. Jag peppar publiken och de peppar mig. Det är helt otroligt egentligen att man kan stå på en scen och rappa om sitt liv och att så många kan relatera till det och känna något av det.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.