Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

P3 Guld flyttar till Partille arena

P3 Guld fyller 15 år och firar med att flytta sin gala från Göteborg till Partille. "Scandinavium var upptaget och vi gillar att testa nya grejer", säger Anna-Karin Larsson, Sveriges Radios musikchef.

Den 21 januari nästa år hålls den traditionella P3 Guldgalan. Men samma kväll är Scandinavium, galans hemvist de senaste åren, uppbokad av Björn Skifs & Tommy Körberg. Alltså tvingades P3 att söka efter andra lokaler.

Man valde bort Lisebergshallen, Lorensbergsteatern, Storan och Rondo, som alla haft P3 Guld hos sig tidigare, och riktade blicken österut. Mot nybyggda Partille arena.

– Vi ville ha kvar galan i Göteborg. Vi trivs här och det är en väldigt bra musikstad, säger Anna-Karin Larsson, musikchef på Sveriges Radio.

Så därför lägger ni den i Partille?

– Ok, vi vill ha kvar galan i Göteborgstrakten då, och Partille ligger väldigt nära, även om det inte är "Götet". Vill man utnyttja en nybyggd arena i en storstadsregion, då hamnar man lite utanför centrum, så är det. Det är som med Friends arena, den ligger ju i Solna och inte i Stockholm.

Så ni är inte på väg att flytta P3 Guld tillbaka till Växjö, i små små steg? 

– (skratt) Nej, verkligen inte. Det är inte planen. Vi vill stanna kvar här i Göteborgstrakten.

P3 Guld firar 15-årsjubileum nästa år, hur länge tror du att galan kan fortsätta att vara relevant?

– Så länge det finns ett intresse för den nya svenska musiken, så länge är det relevant med en gala som P3 Guld. Samtidigt funderar vi ständigt på den här typen av stora evenemang, hur de kan utvecklas, vad som kan göras annorlunda, om de ska finnas kvar?

Vad kan Partille arena göra för att få behålla P3 Guld även 2018?

– Det är en bra fråga. Det blir lite av en utmaning att få folk att ta sig ut till arenan, är man mitt inne i stan är det lättare att knata bort till Scandinavium än att ta pendeln från centralen, men vi hoppas verkligen att folk hittar ut dit.

LÄS MER: Här är kändisarna från Partille

"En möjlighet att få visa upp sig"

Det är evenemangschefen Daniel Claeson övertygad om att folk kommer göra. Han ser överhuvudtaget inte Partille arenas ocentrala placering som ett problem.

– Det går lika snabbt att ta sig från Göteborgs central till Partille arena som från Linnéstan till Scandinavium, ju fler som inser det desto bättre. 

Daniel Claeson är både glad och stolt över att Partilles nya arena har lyckats knyta upp ett såpass stort, tv-sänt och publikt event som P3 Guld.

– Normalt sett får man kämpa i flera år för att få en sådan här gala till sig. Det ska såklart bli jättekul, och det är en bra möjlighet för Partille arena att få visa upp sig.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.