Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Otto Knows | Summerburst, lördag

Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

Pop

Pop

Otto Knows

Summerburst, lördag

Ni kan snacka hur mycket ni vill om ”press play” och att alla så kallade dj:s inte gör ett smack mer än sätter kepsen bakåfram. Ni kan håna en hel genre bäst ni vill, men ni kan aldrig någonsin ta ifrån en snubbe som Otto Knows att han är en av Sveriges (och därmed världens) allra bästa popmelodisnickrare just nu. Någon ska ju göra låtarna som ska spelas fantasiljoner gånger också, eller hur?

Visst hör man en och annan rätt tondöv plattvändare här på Summerburst, men när Otto Knows kliver på och bjuder på en så varierad, dynamisk och djupt musikalisk mix av låtar så är det bara att njuta. Han leker med tysta pauser som ingen annan, hittar bygg och släpp där få andra vågar och blandar in såväl zorba och afropop till sina melodiösa monsterhits Parachute och Million Voices. Axwell & Ingrossos On my way begåvas med slingan från Håkan Hellströms Klubbland utan att det känns det minsta märkligt och publiken har sällan varit så glad över att få höra en bra låt som under avslutande, egna Next to me.

Om jag skulle sätta pengar på vem som kommer att dominera listorna de kommande åren så skulle vadet hamna på Otto Knows, han är redan en nivå över många giganter i genren.