Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/7

Nu växer Göteborgsklubben

Pustervik ökar publikkapaciteten från 750 till 900 personer: "Nu kommer vi kunna attrahera en ny nivå av svenska och internationella artister", säger Johan "Red Top" Larsson. Ett nytt tillstånd kopplat till brandskyddet gör att Pustervik numera får ta in maximalt 900 personer.

Det kanske låter som en marginell skillnad från dagens tak på 750, men enligt Pusterviks Johan "Red Top" Larsson kommer det göra stor skillnad.

- Artister och band som tidigare valt bort Göteborg hamnar i ett annat läge nu. Spelar man för 2000 pers i London och 1500 i Berlin blir det rimligt att spela för 900 i Göteborg, säger Johan Larsson som menar att Pusterviks status stärks avsevärt.

- Vi blir Sveriges bästa klubbscen och skickar tydliga signaler till övriga musikbranschen om att det är här man ska placera sina konserter, konstaterar han.

I praktiken kommer den nya kapaciteten att utnyttjas i samband med sommarens Stay out West och bokningarna som Johan Larsson pratar om ska börja synas i kalendern under höstsäsongen.

Firar fem år

Redan den 27 april firar dock Pustervik 5-årsjubileum som rockklubb. På scenen finns då Sarah Klang, Franska trion och det välkända livekaraoke-bandet. Och så en rad dj:s förstås.

- Det blir en lokal fest, GBG-stajl, vi vill fira med våra stammisar, konstaterar Johan "Red Top" Larsson.   

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.