Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/3

NONONO tillbaka i zonen

Efter succén med Pumpin' blood tog sångerskan Stina Wäppling i NONONO paus från musiken. – Det gick så långt att det kändes som att jag ljög när jag sade att jag var artist.

Det har passerat fyra år sedan Pumpin' blood kravlade sig hela vägen upp till plats 22 på den amerikanska Billboard-listan och inte minst blev årets mest spelade låt Sveriges Radio P3. Debutalbumet hyllades både på hemmaplan och utomlands.

För en utomstående betraktare såg det ut som att vägen låg öppen mot ett ordentligt genombrott, allt som krävdes vara hårt jobb och flera låtar med samma potential.
Stina Wäppling, Tobias Jimson och Michel Flygare gjorde dock andra val. Killarna hängav sig åt producentarbete men höll sig borta från scenen. Stina Wäppling drog en lång vända till Sri Lanka och har sedan utbildat sig till psykolog med allt vad det innebär av såväl pluggande som praktik.
– Att jag skulle fortsätta göra musik fanns det inga frågetecken kring, men det var inte givet att det skulle vara just med NONONO, säger Stina Wäppling som kom tillbaka till studion med många nya, personliga erfarenheter som i sin tur gav bränsle åt hennes låtskrivande.

Musiken kommer från det undermedvetna

Att plugga psykologi och inte minst, som en del av utbildningen, sitta i samtal terapeutiska samtal visade sig ha tydliga beröringspunkter med musiken och det kreativa arbetet.
– Det handlar om att sätta ord på känslor och hitta fram till en kommunikation som är så ren som möjligt. Att våga lita på sin intuition. Sedan finns det undermedvetna som är väldigt spännande. Hur det styr tankar, känslor, handlingar på ett liknande vis som när en melodi eller en textrad plötsligt bara finns där utan att man egentligen vet var den kom ifrån, säger Stina Wäppling.

Har en en speciell zon

Lite så blev det också när de tre medlemmarna i NONONO samlades igen. Om det fanns en smula oro kring om den där speciella känslan fortfarande skulle finnas kvar kunde snart lämnas därhän. 
– Vi är väldigt olika som personer, men vi har en zon som bara är vår där vi kommer samman på ett väldigt speciellt sätt. Vi delar vision om vad NONONO ska vara och hur musiken ska låta. Det brukar gå snabbt för oss att bli överens kring om en låt passar in i ramen eller inte och det är blir ett roligt och lätt sätt att jobba tillsammans, menar Stina Wäppling.

I månadsskiftet släppte man ifrån sig låten Masterpiece, mer musik är på gång.
– Det rullar på bra sedan får vi se vad vi ska släppa och när. Vi vill såklart gärna ut och spela också, men dit är det en bit kvar innan vi är redo. Det finns trots allt en smula ringrostighet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.