Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild på publikhavet under en tidigare omgång av Colors.  Bild: Therese Kockum
Bild på publikhavet under en tidigare omgång av Colors. Bild: Therese Kockum

Mytomspunnen hiphop-klubb återuppstår

Efter att ha legat i dvala i lite mer än ett år, uppstår nu hiphop-klubben Colors i slutet av juni. GP har pratat med grundaren Mattias Lundin.

I slutet av 2017 lade hiphop-klubben Colors utan förvarning ner, och lämnade efter sig en mindre krater inom Göteborgs klubbliv. Efter drygt ett års tystnad väljer nu grundaren Mattias Lundin att, nästan lika plötsligt, återuppliva klubben.

Varför väljer ni att köra Colors igen?

– Ganska många olika faktorer egentligen, säger Mattias över telefon.

– En stor anledning till att vi bestämde oss för att lägga ner var rent personlig. Min son och jag har inte haft någon solsemester ihop nästan någonsin. Jag kände att jag var tvungen att vara med familjen mer. Sen var det också detta: Colors bara växte och växte, och nästan skenade iväg, och mitt jobb förändrades.

Hur då?

– Jag började med att dj:a och vara i mitten av allting. Till slut var det nästan så att jag bara sprang omkring med ett headset och pratade med tillståndsmyndigheten. Men nu fick vi en möjlighet att återvända till ursprungslokalerna hos Nefertiti, där allt började. Och då har vi plötsligt chans att göra det precis som "back in the days" - Nefs nya, stora uteserveringen har underlättat allt. Det är också därför vi väljer att kalla det Colors rewind.

"Back in the days", berätta mer.

– Framför allt kommer vi att försöka boka artister som vi tror kommer att bli stora, och inte de som redan har nått framgång. Sen kommer vi också att åter fokusera på de mer kreativa delarna av Colors: färgen tycker vi är jätteviktig.

Kan du avslöja något om vilka artister som är bokade i sommar, förutom Alicia Harley den 26e juni?

– Nja, det kan jag inte riktigt göra i dagsläget. Dels så gillar vi att jobba såhär: man går en onsdag, men har ingen aning om vad för bokningar som kommer veckan efter. Dessa avslöjas först på torsdagen. Publiken kan liksom inte pin-pointa och välja ut tillfällen under sommaren, vi kommer faktiskt inte avslöja mycket alls.

Vad?

Colors, hiphop-klubb som först körde på Nefertiti, sedan bland annat Bananpiren och Yaki-da. 2017 lade klubben ned, men återupplivas nu av grundaren Mattias Lundin.

När?

Första tillfället är onsdagen den 26:e juni. Sedan följer sex kvällar till innan Way out west-helgen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.