Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Musikal i megaformat till Ullevi

Helen Sjöholm, Tommy Körberg och Peter Jöback delar scen på Ullevi.

Det blir inte bara rockgalor och housefester på Ullevi i sommar. Nu är det klart att arenan förvandlas till en musikalscen i megaformat när Helen Sjöholm, Peter Jöback och Tommy Körberg gör gemensam sak den 17 juni.

Ska bli världens största

Trion är dragplåster i föreställningen I love musicals som av arrangörerna beskrivs som "världens största musikalkonsert". 

-  Man ska ju våga sticka ut hakan, men när jag föreslog att vi skulle göra det här på Ullevi var de positiva med en gång, berättar Peter Jöback och fortsätter:

- När vi fick klart med både Helen Sjöholm och Tommy Körberg kände jag att bitarna föll på plats.

Gäster från Broadway

Förutom de tre svenska giganterna, som aför första gången står på scen tillsammans all tre, kommer stjärnglansen att förstärkas av gästande musikalstjärnor från Broadway och West End.

- Jag ska försöka få över lite kompisar som jag jobbat med tidigare, även om alla har ganska fullbokade scheman, säger Peter Jöback som är den kreativa motorn bakom föreställning i allt från låtval till dramaturgi det visuella.

För Peter Jöback har musikalgenren spelat en avgörande roll ända sedan barnsben. Han säger själv att det här är musiken som räddade hans liv.

"Musikalerna räddade mitt liv"

- När det var röjigt hemma på helgerna när jag var liten sattes jag framför teven med de klassiska filmerna med Gene Kelly och Fred Astaire. Det blev en trygg värld för mig och det är något jag burit med mig sedan dess, säger han.

- Senare när jag växte upp var det såklart inte jättehäftigt att gilla musikaler, men jag höll fast vid dem så som man gör med musik som satt starkt avtryck i tidig ålder. Så för mig är den en stolthet att kunna gå ut på Ullevi och slå fast att jag älskar musikaler. Det är något starkare och djupare än "bara" musik.

Orkester blir liksom under tidigare I love musicals-föreställningar den 40 personer starka Stockholm Sinfonietta.

Biljetterna släpps klockan 10.00 den 27 januari.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.