Miriam Bryant på Taubescenen, Liseberg.
Miriam Bryant på Taubescenen, Liseberg.

Miriam Bryant | Taubescenen, Liseberg

Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

ANNONS
|

– När man ändå är här och spelar kan det väl för fan skina lite sol, sa en glad Miriam Bryant skämtsamt från scenen.

I våras kom hennes debutalbum Raised in the rain, och sällan har en backdrop med den texten passat bättre på Taubescenen. Med bara någon minut kvar tills Miriam Bryant kom in på scen lättade regnet en aning, och det slutade åtminstone att vräka ner.

Helt klädd i svart, med långt hår och tunga platåkängor öppnade göteborgstjejen Miriam Bryant kvällens konsert med Finders keepers, låten som gör det svårt att inte dra paralleller, positiva sådana, till brittiska Adele. Men med sin klädsel och självklarhet på scen påminner Bryant snarare om Lykke Li. Speciellt när hon står bredvid trummisen och bankar loss, precis som Lykke Li också brukar göra.

ANNONS

Miriam Bryant gör dock sin egen grej, och hennes röst är förtrollande. Hon rör sig vant över hela scenen, gränslar ett mickstativ ibland, flörtar med kamerorna ibland. Halvvägs in i konserten snackar hon om väder, texter, och om vilken låt hon skrev när hon var alldeles extra ledsen. Avslappnat och socialt, och säkerheten på scenen är ett faktum. Inte ens när inledningen av Since you left blir fel, ett litet snedsteg som många gånger får nervösa artister att vackla, verkar Bryant beröras över huvud taget. Hon och det tre man starka bandet skrattar bort det, och kör vidare.

En artist som bara hunnit göra en skiva har en ganska begränsad repertoar, det finns inte så många låtar att välja mellan. Så när Bryant klappas in av den entusiastiska publiken som hungrar efter extranummer, förklarar hon som det är: hon har inte fler låtar. Ingen skam i det, och så kör bandet helt sonika inledningslåten Finders keepers en gång till.

Före konserten satt en ung kille i sin blåa regnponcho och sa, med anledning av det usla vädret, att det här nog skulle bli en jag-var-där-spelning. En sådan man skulle kunna prata om åratal efteråt. Och det är mycket möjligt. Inte på grund av regnet, men på grund av att de små spelningarna snart är historia för Miriam Bryant. Hon är ämnad för större scener.

ANNONS
ANNONS