Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Melissa Horn i veckans spaning

GP:s musikkrönikör imponeras av ihärdiga musikanter, artister som tar saken i egna händer och en sångerska som väljer att gå tillbaka till gå.

Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

Ihärdig: Mikael Wiehe

Få, om ens någon, svensk artist har turnerat så ihärdigt under så många år som Mikael Wiehe. Med olika band, med Björn Afzelius men mest av allt på egen hand med sin gitarr och sina sånger. I dag släpper Wiehe nya singeln Släpp in mig som ett första smakprov inför albumet som till hösten kommer via Göteborgsbolaget Gamlestans grammofonbolag. På "singelbaksidan" hittar man dessutom ett oväntat samarbete med houseproducenten John Dahlbäck. Och javisst, givetvis turnerar Mikael Wiehe i sommar.

 

Independent: Syster Sol

Isabel ”Syster Sol” Sandblom är redo att ge sig ut på sommarturné och har dessutom passat på att kliva at storbolags-tillvaron för att ge ut sin musik på egna etiketten Galant. Mindre muskler förstås, men större kontroll och kanske och med ett större engagemang än vad det stora bolaget kan erbjuda en artist som inte slår igenom snabbt och brett. Premiären för sommarens vända blir på Taubescenen på Liseberg den 22 juni, dagen innan midsommar.

 

Inte missa: Melissa Horn

Höstens finaste spelningar kan mycket väl bli de som Melissa Horn gör på egen hand. Efter ett antal vändor med band återgår Melissa till att som under de första åren vara ensam på scenen. Än så länge är endast en spelning inbokad i Göteborg, Konserthuset den 26 november, men jag blir inte förvånad om det tillkommer extrakvällar.